Šire se prve glasine o iPhoneu koji će Apple predstaviti sljedeće godine: Čini se kako bi broj 13 za njih mogao biti sretan

U Appleu se nadaju kako će se sljedeće godine vratiti na staro i nove modele iPhonea predstaviti u rujnu, a analitičari očekuju da će se ti modeli prodavati bolje od iPhonea 12.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.11.2020. / 08:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako još nisu dostupni svi novi modeli iPhonea 12 koje je Apple predstavio prošli mjesec (12 mini i 12 Pro Max uskoro bi se trebali pojaviti u prodaji), najpoznatiji analitičar koji godinama prati Apple Ming-Chi Kuo jučer je objavio neka predviđanja za sljedeću generaciju njihovih telefona. Naravno, puno toga ovisit će o situaciji s koronavirusom, no prema trenutačnim analizama i predviđanjima, čini se kako će broj 13 biti sretan za Apple te da će se iPhone 13 prodavati bolje od aktualnog modela 12.

Slika nije dostupna Apple ima novi tajni gumb koji je vješto sakrio od vas, a njegove mogućnosti nemaju granica

Pri tome je Kuo optimističan oko pandemije (nadamo se kako će, ako ništa drugo, cjepivo pomoći), a s manje problema oko korone, kaže kako Apple neće imati problema s proizvodnjom i komponentama, kao što se očekuje ove godine.

Također, vjeruje kako će sljedeće godine i 5G mreža korisnicima biti privlačnija i zanimljivija. Do druge polovice sljedeće godine u brojnim zemljama trebala bi zaživjeti mobilna mreža nove generacije, odnosno pokrivenost 5G-om trebala bi biti veća pa će i to postati važan faktor za dio korisnika.

Iako je još rano govoriti što će sve nova generacija iPhonea donijeti, pored klasičnih hardverskih nadogradnji, odnosno snažnijeg procesora i bolje grafike, Kuo je naglasio kako u Appleu već sada rade na još naprednijoj ultraširokoj kameri u iPhoneu 13 Pro. Prvo poboljšanje odnosi se na veći otvor blende - ovogodišnji modeli imaju f/2.4, a sljedeće godine on bi trebao iznositi f/1.8. U praksi to znači da će objektiv primati dvostruko više svjetla pa možemo očekivati još kvalitetnije fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Drugi novitet odnosi se na broj elemenata u leći koji će se povećati s pet na šest, a taj dodatni element trebao bi pomoći u smanjenju distorzije pri snimanju širokokutnih fotografija. Još jedan novitet odnosi se na autofokus - trenutačno širokokutne leće Appleovih telefona imaju fiksni fokus, dok bi na iPhoneu 13 trebali prijeći na autofokus. Takav način fokusiranja neće se toliko osjetiti pri snimanju pejzažnih i sličnih fotografija, no pomoći će pri snimanju bližih objekata širokokutnom kamerom.

Slika nije dostupna Kako je povećana proizvodnja iPhonea u nekim kineskim gradovima uzrokovala - zagađenje zraka

Predstavljanje trinaestice očekujemo u rujnu sljedeće godine, a s obzirom na to da živimo u nesigurno doba pandemije, jasno je kako se tijekom sljedećih mjeseci svašta može dogoditi te da se planovi lako mogu promijeniti.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti