Iako još nisu dostupni svi novi modeli iPhonea 12 koje je Apple predstavio prošli mjesec (12 mini i 12 Pro Max uskoro bi se trebali pojaviti u prodaji), najpoznatiji analitičar koji godinama prati Apple Ming-Chi Kuo jučer je objavio neka predviđanja za sljedeću generaciju njihovih telefona. Naravno, puno toga ovisit će o situaciji s koronavirusom, no prema trenutačnim analizama i predviđanjima, čini se kako će broj 13 biti sretan za Apple te da će se iPhone 13 prodavati bolje od aktualnog modela 12.

iPhone 12 Pro i 12 Pro Max Apple ima novi tajni gumb koji je vješto sakrio od vas, a njegove mogućnosti nemaju granica

Pri tome je Kuo optimističan oko pandemije (nadamo se kako će, ako ništa drugo, cjepivo pomoći), a s manje problema oko korone, kaže kako Apple neće imati problema s proizvodnjom i komponentama, kao što se očekuje ove godine.

Također, vjeruje kako će sljedeće godine i 5G mreža korisnicima biti privlačnija i zanimljivija. Do druge polovice sljedeće godine u brojnim zemljama trebala bi zaživjeti mobilna mreža nove generacije, odnosno pokrivenost 5G-om trebala bi biti veća pa će i to postati važan faktor za dio korisnika.

Iako je još rano govoriti što će sve nova generacija iPhonea donijeti, pored klasičnih hardverskih nadogradnji, odnosno snažnijeg procesora i bolje grafike, Kuo je naglasio kako u Appleu već sada rade na još naprednijoj ultraširokoj kameri u iPhoneu 13 Pro. Prvo poboljšanje odnosi se na veći otvor blende - ovogodišnji modeli imaju f/2.4, a sljedeće godine on bi trebao iznositi f/1.8. U praksi to znači da će objektiv primati dvostruko više svjetla pa možemo očekivati još kvalitetnije fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Drugi novitet odnosi se na broj elemenata u leći koji će se povećati s pet na šest, a taj dodatni element trebao bi pomoći u smanjenju distorzije pri snimanju širokokutnih fotografija. Još jedan novitet odnosi se na autofokus - trenutačno širokokutne leće Appleovih telefona imaju fiksni fokus, dok bi na iPhoneu 13 trebali prijeći na autofokus. Takav način fokusiranja neće se toliko osjetiti pri snimanju pejzažnih i sličnih fotografija, no pomoći će pri snimanju bližih objekata širokokutnom kamerom.

Tim Cook predstavlja 5G iPhone Kako je povećana proizvodnja iPhonea u nekim kineskim gradovima uzrokovala - zagađenje zraka

Predstavljanje trinaestice očekujemo u rujnu sljedeće godine, a s obzirom na to da živimo u nesigurno doba pandemije, jasno je kako se tijekom sljedećih mjeseci svašta može dogoditi te da se planovi lako mogu promijeniti.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju