Puštanjem u optjecaj najnovijeg operativnog sustava za iPhone, iOS 14, Appleovi uređaji dobili su novu funkcionalnost u obliku geste Back Tap. Riječ je o novoj mogućnosti da se određenim radnjama na iPhoneu upravlja tako da se prstom samo lagano lupne pozadina mobitela.

Back Tap zapravo pretvara ukupnu pozadinu iPhonea u jedan veliki i na dodir osjetljiv gumb, koji možete prstom lupnuti dvaput ili triput zaredom kako biste pokrenuli određene funkcije na mobitelu.

Postavke za Back Tap nalaze se u izborniku pristupačnosti (Accessibility).

Osnovni cilj Back Tapa jest dati korisnicima više interaktivnosti s uređajem, a neke od radnji koje se mogu uključiti jesu prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju, pokretanje izbornika za obavijesti, skrolanje kroz aplikaciju ili internetsku stranicu, pokretanje asistentice Siri ili stvaranje screenshota.

Isto tako, Back Tap je povezan i s aplikacijom Shortcuts, što zapravo znači da s tim novim "gumbom" možete napraviti sve što vam padne na pamet.

Ključ je u softverskim postavkama, a jedina granica iskoristivost te nove funkcionalnosti jest nečija kreativnost. I na kraju ono najvažnije, a to je da nova mogućnost radi jako dobro jer softver brzo reagira na nove naredbe.

Ako imate iPhone (generacije od 6S naviše) i najnoviji iOS 14, poigrajte se s postavkama i otkrijte posve nove mogućnosti vašeg uređaja.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju