Zaposlenici Twittera u strahu da će Elon Musk uništiti kulturu kompanije

CEO Twittera dogovorio je druženje Muska sa zaposlenicima tvrtke tijekom kojeg će zaposlenici moći postavljati pitanja novom članu upravnog odbora.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.04.2022. / 08:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Twitter je ovog tjedna glavna tema razgovora u tehnološkoj industriji nakon što je objavljeno kako je Elon Musk postao njegov najveći dioničar te kako je ušao u upravni odbor tvrtke. S dolaskom šefa Tesle najavljen je i jedan veliki novitet na ovoj društvenoj mreži, a to je uvođenje opcije uređivanja objava, što korisnici zahtijevaju već godinama.

Slika nije dostupna Musk otkrio da ima 9,2 posto udjela u Twitteru, dionice kompanije odmah "poskočile"

No dok je Musk već najavio “značajna poboljšanja” u Twitteru, što je pobudilo veliko zanimanje korisnika ove mreže, dio zaposlenika kompanije i nije previše oduševljen s novim članom odbora. Naime, na internoj komunikacijskoj mreži kompanije mnogi su izrazili zabrinutost s dolaskom Muska jer smatraju da bi im on mogao otežati svakodnevne poslovne obaveze, ali i da bi mogao naštetiti kulturi kompanije.

Te su poruke došle i do izvršnog direktora tvrtke Paraga Agrawala koji je zbog toga najavio kako će organizirati druženje zaposlenika s Muskom tijekom kojeg će on odgovarati na sva pitanja zabrinutih radnika. Agrawal vjeruje kako će se, nakon razgovora s Muskom, smanjiti napetost među zaposlenicima te da će ih novi član upravnog odbora uvjeriti kako nemaju nikakvih razloga za zabrinutost oko smjera u kojem ide Twitter.

Slika nije dostupna Korisnici Twittera napokon došli na svoje: Uvodi se opcija koju traže od početka, a kojoj se Jack Dorsey protivio

Zaposlenici, među inim, nisu baš oduševljeni niti kritikama koje je prema kompaniji ranije uputio Elon Musk koji je inače jedan od najpopularnijih korisnika te mreže. Prošli mjesec tako je napisao da Twitter ne podržava načela slobode govora te da potkopava demokraciju, dok je ranije putem te mreže izazvao Vladimira Putina na dvoboj. Također, zbog tvitova kako su osigurana sredstva da Tesla ponovno postane privatna tvrtka, on i Tesla kažnjeni su s ukupno 40 milijuna dolara.

Izvor: The Washington Post
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti