Musk otkrio da ima 9,2 posto udjela u Twitteru, dionice kompanije odmah "poskočile"

Elon Musk, koji je nedavno 'ozbiljno razmišljao' o osnivanju vlastite tvrtke za društvene mreže, sada posjeduje 9,2 posto udjela u Twitteru.

Branimir Vorša | 04.04.2022. / 13:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dionice Twittera porasle su u ponedjeljak nakon što je milijarder Elon Musk otkrio pasivni udio u toj kompaniji i nakon svoje kritike njihovih pravila o objavi sadržaja na toj platformi.

Dokumenti podneseni američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze (SEC) pokazuju da Musk sada posjeduje 9,2 posto udjela u Twitteru, i to od 14. ožujka.

Wedbushov analitičar Dan Ives rekao je da bi udio mogao biti i uvod prema potpunoj ponudi za preuzimanje grupe sa sjedištem u San Franciscu, čija je tržišna vrijednost oko 32 milijarde dolara.

Slika nije dostupna Musk nije zadovoljan Twitterom: Pokrenuo anketu koja bi mogla značajno promijeniti tu društvenu mrežu

Krajem ožujka Musk je rekao da ozbiljno razmišlja o pokretanju vlastite tvrtke za društvene mreže i optužio Twitter da nepoštivanje načela slobode govora u osnovi potkopava demokraciju, s obzirom na to da stranica služi kao de facto javni gradski trg.

Twitter je ranije ove godine rekao da monetizacija pregleda oglasa na njihovoj platformi prema aktivnim dnevnim korisnicima iznosi 217 milijuna dolara za posljednja tri mjeseca 2021. godine, ali da ta brojka zapravo nije potpuna.

Izvor: The Bellingham Herald

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti