Musk nije zadovoljan Twitterom: Pokrenuo anketu koja bi mogla značajno promijeniti tu društvenu mrežu

Kad Elon Musk nešto kaže, to obično postane skoro pa nepisani zakon, a njegova nova objava u kojoj izražava zabrinutost Twitterovim algoritmom, mogla bi iz temelja promijeniti tu platformu, čiji je on zapravo svojevrsni guru.

Branimir Vorša | 25.03.2022. / 12:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk je poznat po korištenju Twittera za izražavanje svojeg osebujnog mišljenja te kao oglasne ploče za novosti vezane za njegove kompanije, no sad se tviterašima požalio da mu ne paše algoritam te društvene mreže.

Musk je zaključio da Twitter ima "de facto pristranost" u samom algoritmu, te je pokrenuo i anketu, u kojoj je tviterašima prezentirao dvije jednostavne opcije o tome treba li Twitterov algoritam biti "open source" - da i ne.

Musk tvrdi da ga zabrinjava to što Twitter ima 'de facto pristranost' prisutnu u svom algoritmu, jer to prema njegovom mišljenju ima značajan učinak na javni diskurs na toj društvenoj mreži.

U razgovor se uključio i osnivač (omiljene Muskove) meme kriptovalute dogecoin Billy Markus, koji je govorio o nepoznavanju javnog diskursa kroz Twitterovov algoritam, a govorio je i o drugim platformama društvenih medija koji imaju tu moć.

Uz to, Musk je rekao da bi Twitterov algoritam trebao biti otvorenog koda i to je nešto što ta društvena mreža treba dati javnosti.

Anketa koju je musk pokrenuo po pitanju otvorenosti Twitterovog algoritma je još uvijek otvorena, a rezultati su i više nego jasni u dosadašnjem odazivu tviteraša. Više od 820.000 tviteraša, odnosno gotovo 83 posto onih koji su glasali u anketi, slaže se s Muskom.

Elon "Twitter guru" Musk

Najbogatiji čovjek svijeta strastveni je korisnik Twittera i koristi ga za slobodno izražavanje svoje mišljenje. Međutim, ponekad američki regulatori nisu toliko naklonjeni Musku, zbog čega se suočio s nekoliko sporova uzrokovanih njegovim neopreznim tvitanjem.

Twitter i Elon Musk prošli su dug put i krenuli od nižih rangova do trenutka kada je Musk postao jedan od najutjecajnijih izvršnih direktora na toj platformi s vrlo aktivnom bazom korisnika. I ne samo to, Musk je koristio Twitter za meme objave i iznošenje detalja iz svog osobnog života.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti