Musk kritizira Twitter, ali i razmišlja o stvaranju vlastite društvene mreže

Musk je do sad znao na Twitteru objaviti nevjerojatne stvari, koje je poslije realizirao. Hoće li i sad biti tako?

Hina | 27.03.2022. / 08:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Glavni izvršni direktor Tesle Elon Musk "ozbiljno razmišlja" o izgradnji nove platforme društvene mreže, rekao je milijarder u tvitu u subotu.

 

 

Musk je odgovarao na pitanje korisnika Twittera o tome razmišlja li o stvaranju nove platforme društvene mreže koja bi sadržavala algoritam otvorenog koda i koja bi prednost davala slobodi govora, gdje je propaganda minimalna.

Musk, i sam aktivni korisnik Twittera, u zadnje je vrijeme kritičan prema platformi društvene mreže i njezinoj politici. Rekao je da tvrtka potkopava demokraciju jer se ne pridržava načela slobode govora.

Njegovi su tvitovi objavljeni nakon što je stavio na Twitter anketu u kojoj pita korisnike vjeruju li da se Twitter pridržava načela slobodnog govora, a više od 70 posto odgovorilo je 'ne'.

Posljedice ove ankete bit će važne. Molim vas, glasajte pažljivo, rekao je u u petak.

Slika nije dostupna Musk nije zadovoljan Twitterom: Pokrenuo anketu koja bi mogla značajno promijeniti tu društvenu mrežu

Bude li Musk odlučio izgraditi novu društvenu platformu, pridružit će se sve većem broju tehnoloških tvrtki koje se pozicioniraju kao šampioni slobode govora i nadaju se privući korisnike koji smatraju da im se se guši sloboda govora na platformama poput Twittera, Facebooka u vlasništvu Meta Platformsa i Googleova You Tubea.

Ni jedna od tvrtki, uključujući Truth Social Donalda Trumpa, Twitterove konkurente Gettr i Parler i video platformu Rumble, do sada se nije približila dosegu i popularnosti tim platformama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti