Zahvaljujući Musku, Twitter bi mogao dobiti opciju koju korisnici zahtijevaju godinama

U kratko vrijeme saznali smo da je Musk najveći pojedinačni investitor Twittera, da će postati članom upravnog odbora, ali i da bi, zahvaljujući njemu, ova mreža uskoro mogla dobiti mogućnost uređivanja objava.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.04.2022. / 16:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U samo 24 sata Elon Musk napravio je pravi potres u Twitteru. Dionice tvrtke strelovito su porasle, a zahvaljujući njemu, korisnici ove društvene mreže mogli bi dobiti jednu od opcija koju traže godinama.

Slika nije dostupna Musk otkrio da ima 9,2 posto udjela u Twitteru, dionice kompanije odmah "poskočile"

Podsjetimo, Musk je prvo objavio da posjeduje nešto više od 9 posto dionica Twittera, što je katapultiralo cijenu dionice, a nedugo nakon toga na Twitteru je objavio anketu u kojoj je korisnike upitao žele li mogućnost uređivanja objava na Twitteru. Do sada je u anketi glasalo više od 3 milijuna korisnika, a čini se kako bi glasovi mogli rezultirati konkretnom odlukom i uvođenjem opcije edit. Naime, njegovu je anketu retvitao izvršni direktor tvrtke Parag Agrawal uz komentar kako će “njene posljedice biti vrlo važne”.

Jasno, aludira na to da uskoro zaista možemo očekivati uvođenje te opcije koju brojni korisnici godinama zahtijevaju od ove društvene mreže.

No niti to nije sve. Kako je putem Twittera danas objavio Agrawal, najveći dioničar Musk postat će član upravnog odbora Twittera. CEO tvrtke napisao je kako Musk strastveno vjeruje u Twitter, ali je i veliki kritičar društvene mreže, što je upravo ono što u Twitteru trebaju. A što konkretno možemo očekivati od Twittera u čijem odboru sjedi čovjek koji želi revolucionarizirati automobilsku industriju i čija je vizija odvesti ljude na Mars i tamo napraviti koloniju, tek ćemo vidjeti.

Slika nije dostupna Musk nije zadovoljan Twitterom: Pokrenuo anketu koja bi mogla značajno promijeniti tu društvenu mrežu

Za sada je najavio kako možemo očekivati “značajna poboljšanja” - dakle, prvi korak u tom smjeru trebala bi biti opcija uređivanja objava, a dalje će biti zanimljivo vidjeti kakve su Muskove ideje i vizija za njegovu omiljenu društvenu mrežu.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti