Korisnici Twittera napokon došli na svoje: Uvodi se opcija koju traže od početka, a kojoj se Jack Dorsey protivio

Bez opcija poput vremenskog ograničenja, kontrola i transparentnosti o tomu što se objavljuje, 'edit' mogao zloupotrijebiti s ciljem izmjene javne konverzacije.

Hina | 06.04.2022. / 11:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Društvena mreža Twitter u utorak je izvijestila da u predstojećim mjesecima kani testirati uvođenje opcije 'edit', iznenadivši svoje korisnike tom objavom na dan kada je američki biznismen i šef Tesle i SpaceX-a, Elon Musk objelodanio da se pridružuje upravnom odboru tvrtke.

Slika nije dostupna Zahvaljujući Musku, Twitter bi mogao dobiti opciju koju korisnici zahtijevaju godinama

Potpredsjednik Twittera za potrošačke proizvode Jay Sullivan, tvitao je da tvrtka radi na uvođenju nove opcije već godinama i da je to već dugo najtraženija opcija na Twitteru.

 

 

Nova mogućnost korisnicima bi omogućila uređivanje, odnosno izmjenu već objavljenih tvitova, a promjena je uslijedila nedugo nakon što je objavljeno da je novi član upravnog odbora postao Musk.

Šef tvrtki Tesla i SpaceX u ponedjeljak je otkrio da postaje najveći dioničar tvrtke te da će njegov udio iznositi 9,2 posto. Upravi se odlučio pridružiti nakon što je počeo preispitivati predanost platforme slobodi govora.

Slika nije dostupna Prvi tvit ikad objavljen prodan za impresivnih 2,9 milijuna dolara

Potom je na Twitteru provedena anketa u kojoj su korisnici upitani žele li uvođenje nove opcije. Anketi se odazvalo više od 4,2 milijuna korisnika, od kojih je 73,5 posto podržalo novu značajku.

Glavni izvršni direktor Twittera Parag Agrawal u ponedjeljak je zamolio korisnike da "pažljivo glasaju", a tvrtka je u utorak tvitala da ideju za uvođenje novoga 'gumba' za uređivanje nije dobila zahvaljujući rezultatima ankete.

S obzirom na to da se svi pitaju....da, radimo na opciji 'edit' još od prošle godine i ne, nismo na tu zamisao došli nakon ankete. S testiranjem počinjemo u predstojećim mjesecima da bismo ustanovili što je moguće napraviti, objavio je Twitterov tim za komunikacije.

Sullivan je tvitao i da će ovoj značajci trebati neko vrijeme za prilagodbu jer bi se "bez opcija poput vremenskog ograničenja, kontrola i transparentnosti o tomu što se objavljuje, 'edit' mogao zloupotrijebiti s ciljem izmjene javne konverzacije."

Korisnicima pretplatničke usluge Twitter Blue prvima će se, uz mjesečnu pretplatu, omogućiti testiranje opcije 'edit'.

Ona će im omogućiti uređivanje objavljenih tweetova, ispravak slovnih pogrešaka, ali tako da se pritom ne izgube ni odgovori ni lajkovi.

Jack Dorsey Dorsey odlučan: Twitter nikad neće imati opciju uređivanja tvitova

Podsjetimo, pokretač Twittera Jack Dorsey, koji je nedavno odstupio s mjesta čelnog čovjeka, godinama se odupirao ideji da se tvitovi mogu uređivati i ispravljati. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti