Dorsey odlučan: Twitter nikad neće imati opciju uređivanja tvitova

Čini se kako će tviteraši morati ili biti oprezniji u pisanju svojih tvitova ili živjeti s gramatičkim pogreškama.

Martina Čizmić | 16.01.2020. / 13:00

Jack Dorsey (Foto: AFP)

Otkako se pojavio i postao popularan u svijetu, Twitter zapravo nije mnogo promijenio u svom izgledu i opcijama. No korisnici od početka zazivaju da se uvede jedna opcija koja bi mnogima pomogla da se izbjegnu neugodne situacije - mogućnost uređivanja već objavljenog tvita.

Iako su iz Twittera, pa i sam osnivač Jack Dorsey, u nekoliko navrata najavljivali kako bi se ta mogućnost možda mogla i uvesti, do danas se ništa nije promijenilo.

Prema svemu sudeći, neće ni ubuduće.

Odgovarajući na pitanja u sklopu Wired Q&A, Dorsey je bio jasan - uređivanja tvitova neće biti.

Svoju je odluku i pojasnio.

Kad jednom pošaljete SMS, ne možete ju vratiti ili izbrisati. Željeli smo zadržati taj osjećaj iz naših početaka, rekao je Dorsey te dodao kako je jedan od razloga i odbijanja mogućnosti uređivanja tvitova - borba protiv dezinformacija na Twitteru.

Možda objavite tvit koji će netko podijeliti dalje, a onda ćete sat vremena kasnije u potpunosti promijeniti sadržaj tog tvita. Osoba koja je vidjela i podijelila originalni tvit sad zapravo dijeli nešto potpuno drugačije, pojasnio je Dorsey.

Otkrio je i kako su se poigravali s idejom da korisnicima dopuste uređivanje gramatičkih pogrešaka ili krivih linkova u prvoj minuti od objave. Ali ni to im se nije svidjelo.

To bi značilo da morate odgoditi slanje tog tvita jer kad je jednom objavljen, ljudi će ga vidjeti, pojasnio je Dorsey i dodao kako na to nisu željeli pristati. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti