Acer otkrio Android kameru koja je ujedno i telefon

Ne, nije greška, uskoro možemo očekivati kameru s pametnim telefonom.

Monika Nožić Monika Nožinić | 02.05.2017. / 16:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Acer je brend koji smo nekada povezivali sa računalima i monitorima, ali se kasnije kompanija okušala i u mnogim drugim područjima. Kompanija je nedavno u New Yorku organizirala veliki događaj na kojem je predstavila široku paletu proizvoda, uključujući laptope, pametne satove, projektore i monitore.

Među svim uređajima koje je Acer prikazao, o jednom nitko iz kompanije nije puno pričao. Razlog tome je vjerojatno činjenica da je ovaj uređaj još uvijek u prototip fazi i Acer nije siguran hoće li ga pustiti u prodaju.

Acer se sada želi probiti i u područje vritualne stvarnosti pa je otkrio vrlo zanimljiv proizvod koji će nositi naziv Acer Holo 360. Riječ je o VR kameri koja snima u 360 stupnjeva i radi na Android platformi, što znači da bi se mogla koristiti i kao telefon.

Nažalost, detalji o Acer Holo 360 kameri u ovom su trenutku poprilično oskudni. Osim činjenice da ima zaslon osjetljiv na dodir i podržava LTE i 4G LTE, da je malih dimenzija i lako staje u ruku, o novoj Acer kameri nije poznato puno informacija, kao niti na kojoj verziji Androida radi.

Već smo imali priliku vidjeti kompanije koje su dizajnirale kamere u 360 stupnjeva kao pribore za pametne telefone, ali u Acerovom slučaju ona je ugrađena u sam telefon, što je vrlo zanimljivo jer se već nagađa da će i jedna od funkcija za iPhone 8 biti upravo AR/VR. Za sada je riječ o zanimljivom uređaju, ali ostaje vidjeti kakve će imati specifikacije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti