Evo koliko hakeri naplaćuju hakiranje Gmaila i Facebooka

Postoje brojne stranice i forumi na kojima hakeri nude svoje 'usluge', a cijena za pristup tuđim računima Gmaila ili profila na Facebooku varira od 20 do 350 dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.05.2015. / 08:54

Evo koliko hakeri naplaćuju hakiranje Gmaila i Facebooka

Prošle godine pokrenuta je stranica Hacker`s List na kojoj korisnici mogu unajmiti hakere za obavljanje različitih 'usluga', a iako je u pravilima poslovanja ove stranice zabranjeno unajmljivanje hakera za obavljanje ilegalnih aktivnosti, jasno je da su upravo takve aktivnosti, odnosno probijanje lozinki, pristup računima na Facebooku, mailovima i slično, ono što najviše ljudi traži od hakera. Ipak, dio onih koji traže usluge za takve ilegalne aktivnosti neće u svoj browser upisati ovu adresu, već će malo 'kopati' po Dark Webu, odnosno internetskom podzemlju u kojem su djelovale i stranice poput zloglasnog Silk Roada i na kojem se može pronaći zaista sve – od droge, krivotvorenih isprava, hakera, oružja, a čak se mogu naručiti i ubojstva. Na Business Insideru potražili su vrstu i cijene usluga koje hakeri nude na internetu te su ovo najčešće usluge koje se nude/traže:

Freelance hakeri: Pokrenuta kontroverzna stranica na kojoj možete unajmiti hakere!

Hakiranje internetskih stranica – cijena i do dvije tisuće dolara. Hakere se većinom može pronaći i unajmiti na različitim forumima, a iako cijene njihovih usluga variraju, na BI kažu da cifra koju je potrebno platiti za hakiranje internetskih stranica ili DDoS napade može doseći i do dvije tisuće dolara.

Hakiranje profila na Facebooku – na jednom forumu korisnicima je dostupan alat nazvan Facebook Hacker koji omogućuje hakiranje 'bilo kojeg profila' na najvećoj društvenoj mreži na svijetu korištenjem 'višestrukih metoda hakiranja'. Osobe koje su koristile ovaj alat tvrde da radi bez problema, a njegova cijena za tri mjeseca korištenja iznosi 20 dolara.

Recenzije na Yelpu – Yelp je servis na kojem korisnici mogu ocjenjivati i recenzirati usluge, restorane i slično, a broj mjesečnih korisnika ovog servisa veći je 130 milijuna. Oni koji žele poboljšati ocjene na Yelpu hakerima trebaju platiti između 3 do 350 dolara, pri čemu neki hakeri nude usluge koje se mogu rastegnuti nekoliko mjeseci i tijekom kojih će se pobrinuti da se na stranicama kompanije koja plati njihove usluge ne pojavljuju loše recenzije, a osim što će pisati veliki broj pozitivnih recenzije, stranice konkurencije zatrpat će kritikama.

Lekcije iz hakiranja – 20 dolara. Kao što putem interneta možete naučiti strane jezike, razne programe i slično, tako možete naučiti i – hakirati. Cijena koju 'učitelji hakiranja' naplaćuju za svoja predavanja iznosi dvadeset dolara, a za taj novac korisnike će upoznati s jednostavnih hakerskim taktikama poput izvršenja DDoS napada.

Pristup Gmail računima – jedan od korisnika na Hacker`s Listu zatražio je najpovoljniju ponudu za hakiranje Gmail računa, a cijena na koju je pristao iznosila je 90 dolara.

Dark Web: Koliko zapravo znamo o internetu i gdje se "vrti" najveći promet

Pristup profilu na Facebooku – još jedna popularna usluga s Hacker`s Lista, a cijena koju je potrebno platiti za pristup određenom profilu na ovoj mreži putem ove stranice iznosi 350 dolara.

Lozinke za Netflix – 1,25 dolara. Na Business Insideru kažu kako su hakirani računi za Netflix jedna od stvari koje se najlakše mogu pronaći na internetu, a cijene po kojima se mogu kupiti kreću se od samo 1,25 dolara.

Servisi kriptiranja – poznati sigurnosni stručnjak i novinar Brian Krebs ove je servise prošle godine nazvao jednim od najpopularnijih alata u podzemlju cyber kriminala. Ovi servisi prvo skeniraju mogu li antivirusni programi detektirati određeni malware te zatim kriptiraju te maliciozne programe kako bi ih 'sakrili' od antivirusa – postupak skeniranja i kriptiranja ponavlja se sve dok malware postane potpuno neprepoznatljiv za sve dostupne antivirusne alate na tržištu. Cijena ovih servisa iznosi od samo pet dolara.

Foto: Hackers List

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti