Gdje je danas prvih 20 zaposlenika Facebooka?

Facebook je ogromna kompanija sa preko 2,000 zaposlenika u preko petnaest zemalja diljem svijeta. No gdje se nalaze oni prvi zaposlenici ove društvene mreže?

Zimo Zimo Iva Krc | 18.05.2011. / 14:07

Gdje je danas prvih 20 zaposlenika Facebooka?

Facebook je ogromna kompanija sa preko 2,000 zaposlenika u preko petnaest zemalja diljem svijeta. No gdje se nalaze oni prvi zaposlenici ove društvene mreže?

Gilles Mischler, koji je napravio i dizajnirao od temelja IT infrastrukturu Facebooka, od ove godine radi kao inženjer u Nokiji.

Scott Marlette, koji je napravio photo-aplikaciju na Fejsu, od ove godine radi za Idea Man. Dan Neff, koji je bio samo 5 mjeseci fejsbukovac, i odgovoran za lansiranje novih proizvoda na Fejsu, danas radi za Adobe Systems.

Aarona Sittiga u Facebook je doveo Sean Parker. Sittig je kreirao koncept taggiranja prijatelja na slikama i još uvijek je fejsbukovac. Nick Heyman, koji se bavio rastom Facebooka s 3 milijuna na 13 milijuna, danas je menadžer u Twitteru.

Naomi Gleit, zadužena za „pismenost“ na stranici, te je još uvijek istom radnom mjestu. Steve King, zaslužan za dovođenje prvih velikih oglašivača poput Panasonica i Microsofta, danas je u Local Mediji. Steve Chen je napustio Facebook već nakon par mjeseci, te je jedan od osnivača You Tubea.

Uz Zuckerberga, Kevin Colleran je najduži zaposlenik u Fejsu i tamo je i danas. Zajedno su živjeli u stanu u Palo Altu, tog ljeto 2004. Matt Cohler, danas je partner u Benchmark Capitalu, a među prvima je bio zaposlen u LinkedIn.

Sean Parker, rani zaposlenik Napstera i predsjednik Facebooka kod njegovog osnivanja, osnovao je Causes on Facebook kojim se i danas bavi te je partner u Founders Fund. Taner Halicioglu, prvi pravi zaposlenik „izvan“ grupe izgradio je cijelu hardver infrastrukturu i otprije dvije godine radi za Battle.net te Blizzard Entertainment.

Eduardo Saverin, suosnivač Facebooka i njegov prvi direktor, poznat po sudskom procesu protiv Zuckerberga koji je završio nagodbom, danas radi kao poslovni anđeo (investor). Chris Hughes, suosnivač i glasnogovornik Fejsa, danas radi za Jumo.

Za Andrewa McColluma, dizajnera prvog loga koji je zajedno s Zuckerbergom radio na Wirehogu, ne zna se gdje je danas. Dustin Moskovitz, Zuckerbergov cimer dvojac koji je odustao od Harvarda i otišao u Kaliforniju, osnovao je Asanu nakon Facebooka.

Mark Zuckerberg, osnivač Facebooka i još uvijek radi u njemu. Plavi dizajn stranice dijelom je 'zaslužan' zbog njegove sljepoće crvene i zelene boje. Adam D'Angelo, Zuckerbergov srednjoškolski prijatelj je napustio Facebook i osnovao Quoru.

Nitko ne zna što se dogodilo sa sedmim zaposlenikom u Facebooku, Adamom D'Angelo.

Via BusinessInsider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti