Google traži 6000 radnika u 2011. godini

Google je u 2010. recesijskoj godini uspio rasti, što se baš ne može reći za njegove glavne konkurente, Yahoo i Bing. U prošloj godini Google je zaposlio 4,500 radnika što im se prema rezultatima na kraju godine odma i isplatilo.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 26.01.2011. / 11:32

Google traži 6000 radnika u 2011. godini

Google je u 2010. recesijskoj godini uspio rasti, što se baš ne može reći za njegove glavne konkurente, Yahoo i Bing.

U prošloj godini Google je zaposlio 4,500 radnika što im se prema rezultatima na kraju godine odma i isplatilo. Zato sada nastavljaju sa svojom politikom zapošljavanja tako da će ove godine tražiti još preko 6,000 radnika. To će biti jedno od najvećih zapošljavanja u povijesti same tvrtke.

Mnoga njihova rizična ulaganja kao što su oglašavanja, mobiteli i cloud computing sada su se počela isplaćivati. Njihov Android OS pokreće više od stotinu različitih uređaja, a dnevno se aktivira 300,000 sustava. Chrome web preglednik sada ima barem 120 milijuna aktivnih korisnika i brzo raste. Dok se preko milijun poduzeća prebacilo na Google aplikacije i prihvatilo njihov stopostotni web pristup.

Kako Google nastavlja rasti, izvršnom direktoru Larryu Pageu najveći izazov biti će ponovno uhvatiti onaj polet startup tvrtke iz njenih ranih dana. Dvije trećine raznih startup tvrtki koje su se akvizicijom pridružile Googleu još su uvjek s njim. No neki dugogodišnji zaposlenici kažu da se tvrtka sa 20,000 zaposlenika više ne može kretati i rasti brzinom startup tvrtki.

Google i dalje raste i sa ovakvim planom zapošljavanja u 2012. godinu trebao bi ući sa 30,000 zaposlenika. Dakle pratite oglase, možda će se naći nešto u blizini i za vas.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti