HT pokrenuo ICT Marketplace, automatiziranu virtualnu trgovinu poslovnih aplikacija i ICT usluga u Hrvatskoj

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga pokrenuo je danas ICT Marketplace, jedinstvenu i inovativnu uslugu u oblaku.

Zimo Zimo Mario Breljak | 04.12.2012. / 13:10

HT pokrenuo ICT Marketplace, automatiziranu virtualnu trgovinu poslovnih aplikacija i ICT usluga u Hrvatskoj

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga pokrenuo je danas ICT Marketplace, jedinstvenu i inovativnu uslugu u oblaku. Riječ je o dućanu poslovnih aplikacija i ICT usluga gdje korisnici imaju mogućnost vrlo jednostavno – u samo dva klika - unajmiti niz naprednih cloud usluga i PC aplikacija za računala uključujući i one koje se instaliraju lokalno na računalo (primjerice Microsoft Office).

Aplikacije i ICT usluge ponuđene u ICT Marketplaceu aktiviraju se automatski te su korisniku dostupne već unutar nekoliko minuta od kada ih korisnik zatraži što otvara posve novu dimenziju u pružanje takvih usluga na hrvatskom tržištu, budući da je do sada za nabavu poslovnih softvera bilo potrebno daleko više vremena. Trenutačno je usluga ICT Marketplace u pilot fazi, što znači da je dostupan limitirani broj aplikacija i usluga, a Hrvatski Telekom će kontinuirano obogaćivati ponudu najboljim hrvatskim i svjetskim rješenjima.

Korištenje ICT Marketplacea iznimno je jednostavno, potreban je samo pristup Internetu te računalo ili tablet uređaj. Nema instalacije na računalu – sve aplikacije rade po modelu „click and run“, a jednom preuzeta aplikacija dalje se koristi s bilo kojeg uređaja, bilo kada i bilo gdje se nalazili. Aplikacije za desktop računala rade također i u offline načinu. Sve aplikacije i ICT usluge korisnici u potpunosti sami administriraju, a korisnička podrška Hrvatskog Telekoma dostupna im je 24 sata tijekom sedam dana u tjednu.

Svi zainteresirani za testiranje aplikacija i ICT usluga s Marketplacea trebaju samo popuniti obrazac koji se nalazi na službenim internetskim stranicama usluge te će dobiti inicijalno korisničko ime i lozinku s kojima će odmah moći početi koristiti uslugu. Formular za sudjelovanje u ovome programu dostupan je na službenim stranicama Marketplacea: http://marketplace.telekomcloud.hr

Hrvatski Telekom je u partnerskom modelu otvorio mogućnost i domaćim programerima da svoje aplikacije ponude putem ove usluge čime će korisnici imati na raspolaganju aplikacije kreirane prema specifičnim potrebama lokalnog tržišta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti