Infobip domaćin Music Tech Festa u Hrvatskoj

MTFLabs dio festivala namijenjen je Infobipovim zaposlenicima kako bi sa svjetski priznatim znanstvenicima i inovatorima istraživali i radili na inovacijama.

Martina Čizmić | 09.05.2019. / 12:20

Music Tech Festival (Foto: MTF)

Infobip će na svom kampusu Pangea u Vodnjanu ugostiti Music Tech Fest, globalnu zajednicu inovatora i stručnjaka, u sklopu događanja krovnog naziva #MTFPula. Od 15. do 18. svibnja, MTF-ovi će stručnjaci s Infobipovim inženjerima istraživati mogućnosti vokalne umjetne inteligencije te nadograditi ideje nastale na prethodnim #MTF događanjima u Stockholmu i Frankfurtu.

#MTFLabs dio festivala namijenjen je Infobipovim zaposlenicima kako bi sa svjetski priznatim znanstvenicima i inovatorima istraživali i radili na inovacijama. Organizirani su i dodatni sadržaji na kojima će sudionici primjerice moći uživo čuti odbijanje zvuka vlastitih glasova s površine Mjeseca, pod vodstvom njemačke umjetnice Martine-Nicole Rojina. Mordechai Braunstein iz Izraela, a u suradnji sa Synergy Moonom, za djecu oštećena sluha organizirat će radionicu na kojoj će slušati glazbu kroz vibracije, a britanska inovatorica LJ Rich, ujedno voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji „Click“, izvest će performans u kojem koristi sinesteziju – kušajući hranu, ona čuje melodije koje zatim izvodi uživo.

Inovacije su od samih početaka dio našeg DNK-a i činilo nam se prirodnim da pokrenemo suradnju s Music Tech Festom. Htjeli smo našim zaposlenicima omogućiti da unaprijede svoja znanja radeći sa svjetski priznatim inovatorima na kreativan način i tako dovesti u Hrvatsku događanje kao što je #MTFPula. U svemu što radimo bitno nam je uključiti lokalnu zajednicu, zato smo kao goste pozvali prijatelje Infobipa iz cijele Hrvatske koji se bave novim tehnologijama te članove lokalne akademske zajednice. Drago nam je što se u program uključilo i Sveučilište u Puli, rekao je Silvio Kutić, CEO Infobipa.

MTF stručnjaci koji će posjetiti Infobip i Istru su znanstvenici iz NASA-e, inženjeri zvuka i slike, IoT i AI stručnjaci, inovatori i humanitarci iz cijeloga svijeta.

Infobip je oličenje europskog poduzetništva: kultura tvrtke utemeljena je na lokalnim vrijednostima u kombinaciji sa znanjem o međunarodnom poslovanju. To je kompanija koja zapošljava i lokalne i međunarodne stručnjake te kontinuirano nadograđuje znanje svojih zaposlenika o novim tehnologijama koje uključuju strojno učenje i umjetnu inteligenciju. S gotovo 1600 zaposlenih u 61 državi diljem svijeta, a kojih do kraja godine planira imati 2000, Infobip je dokaz da se globalni uspjeh može postići i kada je utemeljen na lokalnoj kulturi, komentirala je osnivačica MTF-a Michela Magas, ujedno i savjetnica Europske komisije i G7 lidera koja će voditi #MTFLabs radionice u Infobipu.

Svjetski inovatori i znanstvenici koji dolaze u sklopu #MTFPula:

LJ Rich (Velika Britanija) – dizajnerica zvuka, inovatorica i članica NASA Datanautsa. Poznata i kao voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji “Click” i po sinestetskim performansima koje izvodi – kad čuje glazbu, vidi boje, a prilikom kušanja hrane čuje melodije koju istovremeno izvodi uživo.

Kelly Snook (Velika Britanija/USA) – Profesorica medijskih umjetnosti na Sveučilištu Brighton i NASA-in znanstvenik, developer MiMu rukavica za Imogen Heap, autorica projekta Kepler Concordia koji se fokusira na Keplerovu glazbu planeta.

CJ Carr (USA) – stručnjak u Deep Learningu i vokalnom AI. On trenira neuronske mreže za rad s umjetnicima i glazbenicima te će u Vodnjanu predstaviti svoj rad na području vokalne umjetne inteligencije.

Johanna Tano (Švedska) – programerka i kreativni tehnolog. Johanna je glavni autor simulatora prostornih podataka Synchronica NASA, projekt koji je osvojio nagradu na #MTF Stockholm i koji se dalje razvijao na # MTFLabs @ ZKM u Karlsruheu.

Tim Yates (Velika Britanija) – programer, osnivač Hackoustica i voditelj programa za istraživanje Drake Music vodeće britanske nacionalne dobrotvorne organizacije koja se bavi glazbom i tehnologijom.

Martine-Nicole Rojina (Njemačka / Nizozemska) – autorica projekta Sister Moon, umjetnica i producentica koja organizira MoonBounce događanje u srijedu 15. svibnja u suradnji sa Sveučilištem u Puli.

Mordechai Braunstein (Izrael) – osnivač tvrtke CyMagic, koja koristi kimatiku za edukaciju o zvuku, vibracijama i svojstvima materijala. U suradnji sa Synergy Moonom održat će radionicu za djecu na kojoj će učiti kako osjetiti glazbu kroz vibracije raznih materijala.

Ginger Leigh (USA) – dizajnerica doživljaja koja je stvorila i predstavila opsežna multimodalna iskustva na festivalu Sonar u Barceloni, SAT u Montrealu i Orlando znanstvenom centru. Ginger koristi moždane valove, kimatike, psihoakustike, senzore i podatke kako bi istražila stvarne i imaginarne svjetove.

Andrea Grin Cerrato (Italija) – stručnjak za generativnu glazbu, audiotehničar, programer zvuka. Cerrato je razvio generativnu glazbu za simulator prostornih podataka Synchronica na #MTFLabs @ ZKM u Karlsruheu.

Stefano Piermatteo (Italija) – developer, stručnjak za IoT uređaje i projection mapping. Stefano je suosnivač tvrtke KU Projection i voditelj istraživanja i razvoja u interaktivnim tehnologijama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti