Kako razlikovati prave dvostruke kamere od lažnih?

Zadnje vrijeme, brandovi poput Huaweija, LG-a, HTC-a, Applea i Xiaomija objavili su svoje verzije pametnih telefona s dvostrukom kamerom.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 30.11.2016. / 20:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ostali proizvođači također prate ovaj trend dvostrukih kamera, jer efekt fotografije je odličan ako se koristi dvostruka leća jer se može postići efekt SLR-a.

Kada odabiremo takve kamere, moramo biti sigurni da se zaista radi o pravim kamerama, no kako ih razlikovati? Evo par savjeta!

Princip rada: glavna kamera procesira sliku, sekundarna kamera obrađuje podatke. Točnije rečeno, glavna kamera je za slikanje, dok je sekundarna kamera za obrađivanje efekta poput mutne pozadine, smanjenja šuma, itd.

Razlike između prave i lažne kamere su sljedeće:

  • Među Mediatek čipsetima, samo MT6737T može podržavati dvije kamere koje rade u isto vrijeme, pa ako uređaj ma samo MT6737 procesor, radi se o lažnoj kameri
  • Najbrži put za saznati radi se o lažnoj kameri jest da prekrijete sekundarnu kameru, nakon čega bi ‘blur’ trebao nestati, ako se radi o pravoj dvostrukoj kameri
  • Obje leće trebale bi biti otvorene prilikom rada

Primjerice, Oukitel U20 Plus dolazi s MT6737T procesorom, što znači da se radi o pravoj kameri, a sam uređaj je krenuo u prodaju i možete se nabaviti na Aliexpress trgovini po cijeni od 89.99 dolara, odnosno radi se o jednom od najjeftinijih pametnih telefona s pravom dvostrukom kamerom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti