Vjerojatno niste znali da je Android najbrže rastući operativni sustav, ne samo mobilni, ali koliko se zapravo grafički mijenjao otkako se pojavio na tržištu pogledajte u galeriji...

Google je do sada u produkciju izbacio čak 19 verzija Androida, računajući API razine, što je pomalo nevjerojatan podatak, ako se zna da se veći dio ovakve dinamike odvrtio u samo pet godina. Prevedeno na mjesečnu razinu, ispada da je Android svaka dva i pol mjeseca dobio novo izdanje, pa iako je u većini slučajeva riječ o nadogradnjama, opet je ova činjenica i te kako zanimljiva. Ono što je ogromna prednost Androida i što ga čini najpopularnijim mobilnim operativnim sustavom na svijetu jest njegova „otvorenost“ i brojne inačice koje razvijaju entuzijasti diljem svijeta.

No, kada govorimo o integralnoj verziji Googleovog mobilnog OS-a, objektivno je pitanje koliko je u grafičkom smislu napredovalo njegovo sučelje i koliko se zapravo mijenjalo. Otkako se 2007 godina pojavila najava koju možete pogledati u videu korisnici pametnih telefona su dobili ono o čemu su do tada mogli uglavnom – sanjati. Je li Android ujedno i najbolji mobilni OS teško je reći, jer uz ranije spomenutu otvorenost činjenica je kako postoji popriličan broj propusta, baš kao što je činjenica da je najveći postotak malicioznog koda i softvera kreiran kako bi ugrozio upravo Android. Ali, ovdje govorimo o grafičkom sučelju, a kako se sve i koliko mijenjalo, otkrivaju fotografije u galeriji, za koje je zaslužan portal Ars Technica.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju