Pametni satovi dobivaju nove kontrole – Carnegie Mellon

Pratite pametne satove po izlozima i pitate se što će vam to? Da, pametni sat je tehnološki napredak satova koje poznajete i razvija se intenzivno, pitanje je kad čete ga nositi oko vašeg zgloba.

Zimo Zimo Ivan Novak | 17.05.2014. / 17:55

Pametni satovi dobivaju nove kontrole – Carnegie Mellon

Pratite pametne satove po izlozima i pitate se što će vam to? Da, pametni satovi su tehnološki napredak i razvijaju se intenzivno, pitanje je kad će krasiti vaš zglob. Karakteristike pametnih satova (postojećih korisnika) koji su do sad krasili vaše zglobove bile su cool, ali uz nekoliko nedostataka. Želite li pretraživati Google maps, namjestiti alarm ili kontrolirati svoj media plejer? Carnegie Mellon donosi sve potrebne sofistikacije za vaše nedostatke. Rješenje je u dodavanju funkcija licu pametnog sata, za sada uz pomalo glomazan prototip, ali obećavajući.

 

Komponente Carnegie Mellon-a sastavljene su tako da lice možete zaokrenuti, nagnuti i pritisnuti. Pametni sat se pretvara u kontroler sustava i aplikacija instaliranih unutar ovog "modnog dodatka". Budući da je tročlana ekipa iz Human-Computer Interaction Institute pretvorila nedostatke u prednosti ovog pametnog sata, prototip Carnegie Mellon, podržavam opis koji nose na svojoj stranici jer potvrđuje relaciju riječi-dijela: "Mi stvaramo nove tehnološke pristupe i sučelja".

 

Video u prilogu koji predstavlja prototip Carnegie Mellon-a daje do znanja kako jednostavno uz pritisak, nagib ili zaokret rješavamo različite zadatke. U primjeru je prikazano postavljanje alarma, pretraživanje karte, fotografiranje i upravljanje kalendarom. Ovisno o zadatku koji želimo izvršiti i pokretu, bilo to zaokret, nagib ili pritisak, možemo s lakoćom navigirati kroz sučelje Carnegie Mellon-a. Uvjerite se sami.

 

 

Izvor: Figlab

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti