RECENZIJA: MeanIT TWS B21 slušalice - tko kaže da bežične slušalice moraju biti skupe?

Nakon nekoliko tjedana korištenja ovih slušalica možemo reći da su izvrstan izbor za svakodnevno korištenje, pogotovo kod ne zahtjevnih korisnika kojima trebaju dobre i izdržljive slušalice.

Martina Čizmić | 29.08.2020. / 09:38

Galerija

Otkako su proizvođači pametnih telefona počeli uklanjati utore za klasične slušalice sa svojih uređaja, potražnja za bežičnim slušalicama raste. Svi veliki proizvođači već su izbacili svoje bežične slušalice. Neke su zaista bežične i nose se u samom uhu, druge se stavljaju preko uha, treće ipak imaju žicu koja povezuje slušalice i olakšava njihovo nošenje oko vrata.

Ono što je karakteristično za većinu bežičnih slušalica koje danas možemo pronaći na tržištu je njihova (prilično) visoka cijena koja se kreće od 1000 kuna na više. No, nisu svi korisnici audiofili koji žele imati najkvalitetnije bežične slušalice i spremni su to platiti. Većina će korisnika radije odabrati jeftiniju varijantu pa ako izgube koju bežičnu slušalicu, neće biti tolika šteta.

A ako prvi put kupujete bežične slušalice i još niste sigurni hoćete li ih koristiti i u kojim situacijama, nije loše posegnuti za nešto jeftinijom verzijom.

MeanIT slušalice TWS B21 - 3 (Foto: Zimo)

Upravo smo takvu, jeftiniju verziju, bežičnih Bluetooth slušalica i mi imali prilike isprobati. Radi se o MeanIT bežičnim stereo slušalicama TWS B21 koje se nose u uhu i svojom veličinom u potpunosti ispunjavaju vanjsku školjku uha.

Na prvi pogled slušalice izgledaju prilično malene, no kad ih stavite u uho, primijetit ćete da baš i nisu tako sitne. Bit će izvrstan izbor za osobe s većim ušima i ušnim kanalima, jer će one lakše pronaći udobniji položaj. Mi smo morali zamijeniti silikonske navlake koje dobijete uz slušalice i umjesto najvećih, na slušalice staviti najmanje. Nakon toga nije bilo problema s pričvršćivanjem slušalica u uhu.

Slušalice koriste Bluetooth 5.0 tehnologiju za povezivanje s pametnim telefonom i ne treba im nikakva dodatna aplikacija za povezivanje. Što može biti pozitivna i negativna stvar. Pozitivno je što je dovoljno uključiti slušalice i na pametnom telefonu aktivirati Bluetooth traženje. Slušalice će se same sinkronizirati, a u roku od minute, telefon bi trebao pronaći slušalice i povezati ih s uređajem. Nakon toga preostaje vam samo staviti slušalice u uši i pokrenuti multimedijske sadržaje. Razinom zvuka upravljate pomoću pametnog telefona odnosno uređaja na koji ste spojili slušalice. Mi smo ih uspješno testirali i s prijenosnim računalom.

MeanIT slušalice TWS B21 - 5 (Foto: Zimo)

Međutim, negativna strana je što je ponekad teško odrediti koliko je još baterije preostalo u slušalicama, a i opcija "pronađi moje slušalice" ne postoji pa treba dobro voditi računa gdje ih ostavljate.

TWS B21 imaju domet od 10 metara pa nećete morati stalno imati pametni telefon uz sebe. No, u praksi se pokazalo da je najbolje biti u krugu od 5 metara od uređaja kako bi zvuk u slušalicama bio stabilan i jasan.

Jedno punjenje baterije u slušalicama osigurava između 4 i 4,5 sati slušanja, a nakon toga je potrebno vratiti slušalice u kutijicu na punjenje. Ono što smo mi primijetili tijekom korištenja je da neposredno prije pražnjenja baterije, slušalice signaliziraju kratkim zvukom koji se prilikom slušanja glazbe gotovo izgubi. Prednost je što, ako se isprazni baterija u jednoj slušalici, druga i dalje nastavlja s emitiranjem zvuka pa tako nećete odjednom ostati u tišini.

Kutijica za punjenje ima indikator napunjenosti interne baterije pa ćete lako moći ocijeniti koliko još struje imate za punjenje slušalica. Sama kutijica se puni putem priloženog USB kabela koji možete uključiti u prijenosno računalo ili pak uz dodatak utikača i u struju.

MeanIT slušalice TWS B21 - 9 (Foto: Zimo)

U prosjeku smo uspjeli izvući oko 3 dodatna punjenja iz kutijice, što znači da slušalice mogu izdržati cjelodnevno slušanje uz povremeno dopunjavanje baterije spremanjem u kutijicu.

No, treba istaknuti da ove slušalice nisu samo za slušanje glazbe ili podcasta, već mogu služiti i za odgovaranje na poziv. Naime, ako su uključene i u uhu, prilikom primanja poziva, obavijestit će vas o tome, a ženski glas izgovorit će vam telefonski broj pozivatelja. Za javljanje je dovoljno kliknuti na desnu slušalicu ili prihvatiti poziv na pametnom telefonu, za odbijanje poziva dulje pritisnuti tipku, a dvostrukim klikom birate zadnji pozivani broj.

Nakon nekoliko tjedana korištenja ovih slušalica možemo reći da su izvrstan izbor za svakodnevno korištenje, pogotovo kod nezahtjevnih korisnika kojima trebaju dobre i izdržljive slušalice.

Da, treba nekoliko dana da se naviknete na njih u svom uhu i da pronađete položaj u kojem su dovoljno čvrsto uglavljene da vam se smetaju, a da istovremeno ne iskaču iz uha. Imaju pristojan zvuk koji dosta ovisi i o samom sadržaju koji se sluša, a najveći adut im je cijena koja iznosi samo 159 kuna.

MeanIT slušalice TWS B21 - 10 (Foto: Zimo)

Ako trebate jednostavne bežične slušalice koje ćete moći koristiti svakodnevno, kako za slušanje glazbe, tako i za telefonske pozive, a ne želite platiti više od 1000 kuna za njih, isprobajte MeanIT TWS B21.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti