ROAM-e: Prvi pametni leteći selfie štap

Ako ste mislili da je selfie evolucija pri kraju, varate se...

Monika Nožić Monika Nožinić | 12.04.2016. / 11:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ljudska opsesija prema selfie fotografijama ne poznaje granice pa je nastanak letećeg selfie štapa bilo samo pitanje vremena.

ROAM-e leteći štap djelo je australijske kompanije "IoT Group" i već je sada dostupan za naručivanje po cijeni od 267$ (349 australijskih dolara).

"Problem kod svih selfie štapova je uvijek bila njegova dužina pa smo dobili ideju da napravimo štap koji će letjeti za nama i fotografirati nas", izjavio je direktor kompanije Ian Duffel.

Nakon što se štap poveže s pametnim telefonom, ROAM-e se može podesiti da koristi tehnologiju prepoznavanja lica kako bi pratio korisnika na maksimalnoj udaljenosti do 25 metara. Ovaj štap može raditi panoramske 360° fotografije i uživo prenositi videozapise do 20 minuta, ima 5 MPx CMOS senzor i četverojezgreni ARM Cortex A7 procesor.

Njegovi mali propeleri mogu se savinuti kako bi štap mogao spremiti i zauzeti što manje mjesta. "Htjeli smo da bude dovoljno kompaktan kako bi mogao stati u torbu ili džep. Kada smo ga dizajnirali, trudili smo se da ne bude veći od boce zapremine 6 dcl", istaknuo je Ian Duffel.

Kompanija želi napraviti distancu između klasičnog drona i selfie štapa ROAM-e. "Znamo da gomila dronova može letjeti i fotografirati, ali budući da smo ga napravili tako da može biti lako prenosiv, on spada u drugu kategoriju uređaja", navode iz kompanije "loT Group". 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti