Šok, euforija i razočarenje: Sinoć su neki vlasnici kriptovaluta pomislili da su postali milijarderi

Dio korisnika Coinbasea jučer popodne šokirao se kada su na svojim računima vidjeli milijune, a neki i milijarde dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.12.2021. / 08:21

Bitcoin
Bitcoin - 1 (Foto: Informer)

Glavni razlog ulaganja u kriptovalute je, naravno - zarada. Dok neki u bitcoinu i etheru vide potencijal za dugoročnu investiciju koja će tijekom godina donijeti velike prinose, brojni korisnici željni su brze zarade. Potaknuti raznim pričama koje su pročitali na mreži o ljudima koji su na vrijeme rudarili ili kupili bitcoin, okrenuli milijune i sada žive život iz snova, uložili su ušteđevinu ili digli kredite te kupili kriptovalute.

Slika nije dostupna El Salvador planira izgraditi Bitcoin City u podnožju vulkana, a predsjednik te države tvrdi: "Grad će imati sve"

S obzirom na to da je kriptotržište prilično volatilno i karakteriziraju ga veliki usponi i padovi, neki u kratko vrijeme zaista mogu dobro zaraditi na svojoj investiciji, ali i završiti u minusu. No mnogi su jučer popodne, barem nakratko, pomislili kako su uspjeli te kako se njihova investicija napokon isplatila i da su na krilima kriptoludila postali milijunaši ili čak milijarderi.

Naime, jučer popodne nakon što su pokrenuli popularnu aplikaciju za trgovinu kriptovalutama Coinbase, stanje njihova računa pokazalo je milijunske brojke. Iako bi svima trebalo biti jasno da je čak i na tržištu kriptovaluta nemoguće da tisuću dolara u nekoliko sati postane sto milijuna ili milijarda dolara, neki su ipak, barem nakratko, povjerovali u to.

No euforija i pozitivni šok nisu dugo trajali i vrlo brzo je uslijedilo razočaranje. Naime, njihovo stanje na računu nije se promijenilo, već je Coinbase imao problema s prikazom balansa na računima na kojima su se prikazale "napuhane vrijednosti".

Iz kompanije su putem Twittera naglasili kako nije riječ o problemu s trgovanjem ili stanjem na računima jer su cifre na njima i dalje odgovarale stvarnim vrijednostima, no samo je prikaz cifre bio drukčiji. Bitno drukčiji.

Slika nije dostupna U kupovinu kriptonovčanikom: Od danas kruh i mlijeko možete plaćati kriptovalutama

Nakon što su iz Coinbasea priznali grešku, brzo su ispravili stanje na računima te su milijuni i milijarde ponovno postale stotine i tisuće. Ne treba niti spominjati kako brojni korisnici ove platforme za trgovanje kriptovalutama nisu bili previše sretni sa situacijom te su se putem Twittera obrušili na Coinbase.

Mislio sam da sam je***o bogat i zamalo ste mi dali je***i srčani udar, samo je jedan od komentara šokiranih korisnika Coinbasea.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti