Koristite Coinbase? Odmah provjerite bankovne račune!

Nekim korisnicima Coinbasea transakcije su višestruko naplaćene, pa je nastala panika kada su vidjeli stanje svojih bankovnih računa

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.02.2018. / 13:20

Bitcoin (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ako koristite Coinbase i ako ste tijekom posljednjih dana kupovali kriptovalute preko te aplikacije, što prije provjerite stanje svog bankovnog računa povezanog s Coinbaseom.

Naime, zbog problema koji se pojavio tijekom proteklih dana, dijelu korisnika ispražnjeni su bankovni računi jer su kupljene kriptovalute naplaćene više puta – neki korisnici na Redditu potužili su se kako im je 17 ili čak 50 puta više naplaćen iznos za kriptovalute koje su kupili. Jedan korisnik čak je na Redditu napisao kako više uopće nema novca za stanarinu ni hranu jer mu je sav novac s kartice nestao nakon kupovine na Coinbaseu. Trenutno još nije poznato koliki broj korisnika ima problema s ovakvim preplaćivanjem kupovine, jer dio njih nakon kupovine možda više nije niti gledao bankovne račune.

Iz Coinbasea su se prvo oglasili na Twitteru i za ovaj problem okrivili Visu koja je promijenila kod povezan uz način naplaćivanja provizija prilikom kupovine digitalnih valuta, no iz Vise su novinare obavijestili kako oni ne snose nikakvu krivicu za ovaj problem.

Naknadno su i na stranicama Coinbasea postavili obavijest u kojoj navode da trenutno istražuju problem zbog kojeg je nekim korisnicima naplaćen pogrešan iznos prilikom kupovine digitalnih valuta – na svojoj stranici nisu spominjali samo Visu, već općenito banke i kartične kuće koje su promijenile navedeni kod kako bi se mogla naplaćivati dodatna provizija.

Pozvali su sve kojima je naplaćen prevelik iznos da se obrate njihovoj podršci te će im biti vraćen puni iznos – iako nisu spomenuli kada će početi s povratom novca.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti