'Uređaj koji smo čekali': Evo što Apple priprema za sljedeću godinu

Analitičari se slažu kako Apple Watch do sada nije ispunio (velika) očekivanja, no model kojeg će ova kompanija predstaviti sljedeće godine mogao bi to promijeniti

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.06.2016. / 08:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nego je Apple predstavio pametni sat, brojni analitičari bili su uvjereni kako će Apple Watch brzo postati veliki prodajni hit te da će za milijune ljubitelja ove kompanije i nosive tehnologije biti uređaj kojeg će 'morati' imati. No, usprkos solidnoj prodaji (točne prodajne brojke i dalje nisu poznate), ovaj uređaj nije ostvario učinak kakvom su se u Appleu nadali, a dio njegovih vlasnika na kraju je požalio što su ga kupili te im ovaj skupi gadget sada skuplja prašinu po policama i ladicama. Kako bi poboljšali korisničko iskustvo, Apple je nedavno predstavio novu verziju operativnog sustava s kojom su riješili brojne probleme na koje su se vlasnici ovog uređaj žalili – od poboljšanih performansi do redizajniranog sučelja.

Iako je ovaj pametni sat sada bolji i korisnicima privlačniji, svima u Appleu jasno je kako, ako žele s ovim gadgetom osvojiti tržište na sličan način kako su to napravili sa svojim prijašnjim uređajima, morat će predstaviti puno bolji i atraktivniji sat. Prema informacijama koje su mrežom počele kružiti prošlog tjedna, Appleovi inženjeri trenutno rade na razvoju takvog pametnog sata kojeg će predstaviti u drugoj polovici sljedeće godine i koji bi za tržište nosive tehnologije mogao biti, kako su to nazvali na stranici BGR – 'uređaj koji smo čekali'. Ako su te glasine istine, Apple bi umjesto OLED-a, za ekran modela kojeg će predstaviti sljedeće godine trebao koristiti Micro LED tehnologiju zahvaljujući kojoj bi novi sat trebao biti tanji, lakši i, što je mnogima najvažnije, štedljiviji tako da bi njegova baterija trebala trajati puno duže u odnosu na aktualan model.

Također, do tada možemo očekivati i nova poboljšanja u opcijama i operativnom sustavu tako da bi model iz 2017. trebao donijeti ono što je većina analitičara od Appleovog sata očekivala još prošle godine. Naravno, treba napomenuti kako je riječ o glasinama koje se mogu, ali i ne moraju ostvariti, no s obzirom na trenutnu situaciju i veliki potencijal tržišta pametnih satova i nosive tehnologije, Cook i ekipa sigurno marljivo rade na razvoju uređaja s kojim žele pokoriti tržište.

Izvor: BGR

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti