Tanji, lakši i snažniji: Apple priprema nove prijenosnike

U posljednjem kvartalu ove godine Apple bi trebao predstaviti veći MacBook i dva MacBook Pro prijenosnika koji će donijeti zanimljive novitete

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.05.2016. / 09:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako se u posljednje vrijeme najviše priča o slabijoj prodaji Appleovih telefona te se već sada špekulira kako možemo očekivati slabiju potražnju za iPhoneom 7 koji bi mogao biti 'dosadan i razočarati ljubitelje ove kompanije', Appleovi inženjeri za drugu polovicu godine pripremaju i nove modele prijenosnih računala koji će donijeti neke zanimljive novitete. Ako je vjerovati analitičaru Ming-Chi Kuou iz KGI Securitiesa (riječ je o jednom od najpoznatijih analitičara koji prati ovu kompaniju), Apple priprema 'dramatične promjene' u novim modelima MacBook Pro prijenosnika. Osim što će nova Pro računala, po uzoru na 12 inčni MacBook, biti tanja i lakša te će imati snažniji hardver, trebala bi imati i podršku za Touch ID, USB-C priključak te novi OLED ekran osjetljiv na dodir koji će biti smješten iznad tipkovnice i zamijenit će funkcionalne tipke koje se nalaze u vrhu tipkovnice.

Ove promjene možemo očekivati na oba modela MacBooka Pro (13 i 15 inčnim modelima) te će ih Apple predstaviti tijekom posljednjeg ovogodišnjeg kvartala tako da bi se u prodaji trebali pojaviti taman pred blagdansko šoping razdoblje. Također, osim novih Pro modela, do kraja godine možemo očekivati i malo veći model MacBooka koji će imati ekran dijagonale 13 inča, a Kuo vjeruje kako Apple u budućnosti želi da njihovi MacBook Air prijenosnici budu najjeftiniji prijenosnici u ponudi, MacBookovi bit će modeli srednje kategorije dok će MacBook Pro prijenosnici, kao i do sada, biti najjači (i najskuplji) laptopi ove kompanije. Inače, prijašnje glasine govorile su kako bi Tim Cook nove prijenosnike mogao predstaviti u lipnju ili srpnju (možda i na WWDC konferenciji koja se svake godine u prvoj polovici lipnja održava u San Franciscu), no prema ovim Kuovim informacijama, nove modele laptopa ne trebamo očekivati prije posljednjeg kvartala.  

Izvor: 9to5Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti