Dan karijera „Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“ na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin

U četvrtak 28. svibnja 2015. godine Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike organizira četvrti po redu Dan karijera pod nazivom „Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 15.05.2015. / 18:14

Dan karijera „Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“ na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin

U četvrtak 28. svibnja 2015. godine Centar za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike organizira četvrti po redu Dan karijera pod nazivom „Tips & Tricks 4 IT Business Geeks“.

Ovogodišnji Dan karijera započinje panel diskusijom pod nazivom "Innovation & Growth" u kojem će sudjelovati predstavnici uspješnih i inovativnih tehnoloških tvrtki. Svoj put do uspjeha ispričati će Davor Debrecin, direktor i CEO digitalne agencije svinaweb d.o.o., Monika Mikac, COO iz tvrtke Rimac automobili d.o.o., Blerim Sela, suosnivač i CEO tvrtke Perpetuum Mobile d.o.o., Tanja Pušelj Ostroški, članica uprave softverske tvrtke IN2 d.o.o. i Marko Kovač osnivač i CEO tvrtke Repsly. Panelisti će se dotaknuti tema vezanih uz inovacije, rast i razvoj svojeg poduzeća, kao i savjeta koje će podijeliti sadašnjim studentima vezanim uz razvoj njihovih ideja, pokretanje vlastite karijere, poticanje kreativnosti i poduzetnosti pri pronalasku prvog zaposlenja te o načinima i iskustvima prilikom zapošljavanja. Diskusiju će moderirati Tomislav Car, direktor i suosnivač tvrtke Infinum. 

Nakon panel diskusije kreće predstavljanje studentskih projekata u dijelu programa  Student2Business. Studenti FOI-ja prezentirat će svoje studentske projekte nastale u okviru kolegija ili kroz različite vannastavne aktivnosti ispred sastava stručnjaka iz prakse koji će ih svojim komentarima i savjetima iz poslovnog svijeta usmjeriti dalje u razvoju i realizaciji njihovih ideja. 

Nositelji "Business & IT Career Tracks“ dijela Dana karijera su bivši studenti FOI-ja koji će iznijeti svoja iskustva studiranja na FOI-ju i osobne priče o karijeri nakon završetka studija. Kako se nose s izazovima, radnim zadacima i tehnlogijama s kojima se susreću na trenutnim radnim mjestima reći će nam panelisti IT Tracka: Zoran Završki, Front-end developer iz digitalne agencije Degordian d.o.o., Teodor Hirš, Android mobile developer u tvrtci Asseco SEE d.o.o., Matija Turk, Chief Technical Officer tvrtke Novi-Net d.o.o., Dalibor Margotić, voditelj Odjela za baze podataka i poslovno izvještavanje u tvrtci KING ICT d.o.o. te Ivan Džolan, Software project manager iz tvrtke IN2 d.o.o..

Kako se snalaze na dinamičnom i konkurentnom tržištu te koji su njihovi savjeti za uspjeh reći će nam i panelisti Business Track-a, sve redom mladi i uspješni FOI alumni: Ivana Blažoti, specijalist za digitalni marketing iz poslovno-tehnološke tvrtke mStart d.o.o. koja djeluje u okviru koncerna Agrokor, Goran Kovačević, Sales Manager software development tvrtke Infinum d.o.o., Boris Ostojić, voditelj Quality Assurance odjela u informatičkoj tvrtki Infobip d.o.o., Daniela Kidjemet, praktikantica u odjelu IT revizije u tvrtci PwC d.o.o. te Maja Lalić,  Business Analyst u agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama APIS IT d.o.o. 

U suradnji s poslodavcima, tehnološkim centrima i studentima, kao novitet ovogodišnjeg Dana karijera ističemo opušteno druženje "Tech Showcase & Employer Hangout" uz prikaz raznih tehnologija i uređaja  poput Google Glass, Reacon Jet, Oculus Rifta, 3D printera, 3D scannera, uređaja za satelitsko praćenje vozila, bespilotnih letjelica, AVIION OTT-a, SmartKita, FOI plant i sl., kako bi studenti, poslodavci i alumniji mogli u neformalnom okruženju popričati o raznim mogućnostima suradnje, zaposlenja i uključivanja u projekte.

Partneri ovog događanja su Osijek Software City, Zimo Digital, Posao.hr, Poslovni dnevnik, Tehnološki park Varaždin te Tehnološko-inovacijski centar Međimurje.

Cjeloviti program Dana karijera i forma za prijavu dostupni su na portalu Centra za podršku studentima i razvoj karijera (http://bit.ly/dankarijerafoi), a sve novosti možete pratiti i putem Facebook stranice Dana karijera.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti