Iz Applea nehotice procurili detalji o novom iPhoneu

Firmware HomePoda "potvrdio" je kako će iPhone 8 imati opciju prepoznavanja lica te će imati ekran od ruba do ruba

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.08.2017. / 07:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Firmware nadolazećeg Appleova zvučnika HomePod koji je Apple objavio krajem prošlog tjedna sadrži informacije o novom modelu iPhonea koji će ova kompanija predstaviti sljedećeg mjeseca. Developeri koji su pregledavali kodove pronašli su dokaze o novom načinu otključavanja iPhonea 8 (ili kako će se već najjači model Appleovog telefona znati) – neće biti potrebno upisivati šifre ili postaviti prst na senzor za prepoznavanje otisaka (koji navodno neće biti instaliran na ovom uređaju), već će sam telefon prepoznati lice korisnika i otključati ekran. Ove informacije o prepoznavanju lica novog iPhonea nisu neka novost te glasine o njima kruže već neko vrijeme, a sada su na neki način potvrđene iz Applea.

Podsjetimo, Apple bi u rujnu trebao predstaviti tri nova modela iPhonea – nasljednike aktualnih modela (iPhone 7S i 7S Plus) te potpuno novi model (iPhone 8) s OLED-ekranom koji će zauzimati gotovo cijelu prednju površinu telefona. Prema ranijim glasinama, Apple je pokušavao implementirati senzor za otiske prstiju u ekran, no čini se da su od toga na kraju odustali te se telefon neće otključavati dodirom prsta, već prepoznavanjem lica.

Osim "potvrde" ovih glasina, developeri su otkrili još jedan zanimljiv detalj skriven u firmwareu HomePoda – ikonu koja otkriva izgled iPhonea 8. Na mreži su i ranije objavljivane slike potencijalnog dizajna novog iPhonea čiji gotovo cijeli prednji dio zauzima ekran, osim malog gornjeg dijela na kojem se nalazi zvučnik. Ikona koju je otkrio programer Guilherme Rambo gotovo je identična tim slikama pa se čini kako će prednja strana osmice zaista tako izgledati.

Od Applea, naravno, ne treba očekivati nikakve izjave jer oni nikada ne komentiraju glasine, tako da moramo čekati rujan i službeno predstavljanje kako bi saznali što nam sve donosi iPhone 8, ali i iPhone 7S i 7S Plus. Osim velikog ekrana koji će se protezati od ruba do ruba te opcija prepoznavanja lica, od iPhonea 8 možemo očekivati i bežično punjenje, najsnažniji procesor, još bolju kameru itd.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti