Google +1 gumb dolazi na stranice

Jučer je Twitter predstavio svoj Follow gumb pomoću kojeg jednostavnim klikom na gumb automatski slijedite twitter profil, a danas navodno Googleov +1 gumb

Zimo Zimo Iva Krc | 01.06.2011. / 09:16

Google +1 gumb dolazi na stranice

Jučer je Twitter predstavio svoj Follow gumb pomoću kojeg jednostavnim klikom na gumb automatski slijedite twitter profil, a danas navodno Googleov +1 gumb postaje dostupan i za web stranice.

Svaka stranica će moći staviti kod za +1 gumb, koji ćete najvjerojatnije moći izgenerirati sa svojstvima po volji, ispunivši jednu aplikaciju, pomoću kojeg ćete prilagoditi svoj +1 gumb.

Ovaj gumb Googleov je odgovor na Facebookov Like button koji je nastao samo prije godinu dana, no do sada bio je dostupan samo za rezultate pretraživanja ako ste uključili tu opciju.

Od sada, osim rezultata, i Google oglase moći ćete po želji označiti s ovim gumbom +1, tako da za par mjeseci ti isti će stizati na stranice blizu vas. U svakom trenutku ovaj gumb možete, ako ste se predomislili, isključiti odnosno kliknuti na 'Undo'.

Zna se da će ga svi oglasi sigurno dobiti te ga oglašivači neće moći isključiti, dok se klik na njega neće računati kao klik koji se plaća odnosno, oglašivači će vidjeti statistiku tj. broj +1 klikova, a za par mjeseci će +1 gumb moći staviti i na svoje stranice, baš kao Like i Tweet gumb.

Je li ovaj gumb dio društvene mreže na kojoj se pričalo da Google radi, ili je samo društvena komponenta za koju je najavljivao da će implementirati i nije namijenjen za rivalstvo gumbu Like?

Via SearchEngineLand

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti