Groupon zatvara novi krug financiranja vrijedan 950 milijuna dolara

Prema TechCrunch ekipi, danas je puno uzbuđenja oko Grouponove namjere da skupi novi financijski paket, uz već sadašnje špekulacije da vrijednost ove mlade startup tvrtke doseže $8 bilijuna dolara.

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 29.12.2010. / 13:40

Groupon zatvara novi krug financiranja vrijedan 950 milijuna dolara

Prema TechCrunch ekipi, danas je puno uzbuđenja oko Grouponove namjere da skupi novi financijski paket, uz već sadašnje špekulacije da vrijednost ove mlade startup tvrtke doseže 8 milijardi dolara.

Ta špekulacija je samo djelomično u pravu, kaže izvor sa velikim znanjem o financiranju.

Tvrtka sakuplja i podiže veliki novac, oko 950 milijuna dolara. Procjena je da tvrtka vrijedi impresivnih 4.75 milijardi dolara. Doduše ovo nije tako impresivna brojka kao prijašnja s kojom se razbacuje okolo.

Drugi izvor nam govori da Allen&Co. savjetuju Groupon u tom poslu. Tvrtka koja je nedavno odbila akvizicijsku ponudu od Googlea, u tom vremenu sakupila je još 171 milijun dolara, a većina novca je uzeta iz ruku investitora i osnivača.

Naše očekivanje je da će većina novca iz novog kruga financiranja, ako ne i cijela svota, biti iskorištena da bi se isplatili postojeći investitori. Prema tvrdnjama izvora, posao će biti sklopljen u nekoliko tjedana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti