IBM iX najavio otvaranje ureda u Osijeku i zapošljavanje dodatnih dvadesetak stručnjaka

Do kraja godine će otvoriti ured s dvadesetak novih radnih mjesta, a cilj im je ojačati suradnju s osječkim tehnološkim fakultetima.

Martina Čizmić | 17.05.2022. / 14:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osijek iz godine u godinu postaje sve privlačniji velikim (i malim) tehnološkim tvrtkama. Stoga ne iznenađuje da će i digitalna agencija, IBM iX Hrvatska do kraja godine otvoriti svoje urede u Osijeku. 

Kako su istaknuli na predstavljanju u gradu na Dravi, tijekom posljednjih pet godina zabilježili su stopu rasta zaposlenika od čak 750%, s uredima u Zagrebu i Varaždinu.

Više je razloga zbog čega dolazimo u grad na Dravi. Ali, svakako bih istaknuo to što u Osijeku postoje etablirani tehnički fakulteti koji iz godine u godinu stvaraju visokoobrazovane stručnjake. Profesionalce kakvi nama trebaju. Uz to, Osijek je izgradio jaku IT zajednicu i postao regionalni centar, što nam je jako važno, čestitamo svima koji su tome pridonijeli. Vjerujemo da su ljudi iz Osijeka i Baranje sjajan izbor za našu kompaniju, rekao je voditelj Adobe digitalnih platformi u IBM-u iX Hrvatska Daniel Strmečki.

Otvaranje trećeg ureda u Hrvatskoj, upravo u Osijeku, otvorit će se i dodatnih 20-ak radnih mjesta, što će omogućiti i da toliko stručnjaka ostane (ili doseli) u Slavoniji. 

Slika nije dostupna Lokalna pamet za pružanje naprednih usluga korisnicima diljem svijeta

Izuzetno mi je drago što ste prepoznali Osijek kao grad pozitivnih gospodarskih kretanja. Trenutačno bilježimo najveću zaposlenost u zadnjih 10 godina. Želimo biti partneri svakoj tvrtki, neovisno o veličini, zbog čega smo u proračunu osigurali 4,5 milijuna kuna za male i srednje poduzetnike. Dolazak IBM-a iX govori u prilog tome u kojem smjeru želimo razvijati Grad Osijek, izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

IBM iX partner je brojnim svjetski poznatim klijentima kao što su Allianz, Daimler, Grohe, Lufthansa, Porsche, Siemens, TAG Heuer, Wienerberger i mnogi drugi. Zaposlenicima IBM-a iX na raspolaganju su vrhunski IBM programi za osobni i profesionalni razvoj i brojni benefiti.

Više nego spremni dočekali smo pandemiju koronavirusa i cijelo vrijeme poslujemo na remote načinu rada. Tako i uspješno funkcioniramo s kolegama iz Osijeka koji su već započeli svoju karijeru kod nas, kazao je izvršni direktor za digitalne platforme u IBM-u iX Hrvatska, Moreno Grgurić i osvrnuo se na kulturu "fejlanja" koja je za njih specifična.

Nama u IBM-u iX poanta je da se nitko ne osjeća loše kad napravi pogrešku. Zato je naš proces onboardinga specifičan - radiš na simulacijama dok se ne osjećaš samouvjereno da počneš raditi na projektima za klijenta. A na greškama se uči, istaknuo je Grgurić.

Dodao je kako njihovi zaposlenici uživaju u cijelom nizu beneficija - od čak 30 dana godišnjeg odmora, preko privatnog zdravstvenog osiguranja, pa da opcije rada na daljinu i dana bez sastanaka. 

Te je prepoznao i Tomislav Nebes, osječanin koji je odlučio svoju karijeru razvijati upravo u IBM iX-u.

Kad sam se opredijelio za karijeru u programiranju, tražio sam kompaniju koja malo više ulaže u svoje ljude. Tu sam prepoznao atmosferu koja mi odgovara, kao da sam među starim prijateljima koji meni žele pomoći, kao i ja njima, rekao je Nebes koji radi kao AEM developer.

Osim otvaranja novog ureda i zapošljavanja stručnjaka, u IBM iX Hrvatska planiraju i ojačati svoju suradnju s osječkim tehnološkim fakultetima, ali i postojećom IT zajednicom u Osijeku. Zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Josip Miletić, pozdravio je dolazak ove agencije te već najavio partnersku suradnju između županije i IBM iX-a. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti