Još su dva tjedna preostala da osvojite besplatnu ulaznicu za festival Republika u Rijeci

Republika je festival kreativnosti, slobode i zabave. a održat će se u Rijeci od 18. do 20. srpnja u Rijeci.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 16.06.2013. / 10:09

Još su dva tjedna preostala da osvojite besplatnu ulaznicu za festival Republika u Rijeci

Republika je festival kreativnosti, slobode i zabave. a održat će se u Rijeci od 18. do 20. srpnja na dvije jedinstvene lokacije, bivšem tvorničkom kompleksu Rikard Benčić i Titovom brodu Galeb, usidrenim za ovu priliku u riječkoj luci.

Svi zainteresirani imaju prilike osvojiti besplatnu trodnevnu ulaznicu za sve festivalske programe i smješta na Sveučilišnom kampusu u Rijeci. Natječaj traje do 30. lipnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice na službenoj stranici festivala.

Ulaznice za festival Republika već se nalaze u prodaji po cijeni od 225 kuna, a moguće ih je kupiti preko sustava Entrio. Ulaznica omogućuje ulaz na sve dnevne i noćne programe tijekom tri dana održavanja festivala, a sav prihod od ulaznica Republika će donirati lokalnoj inicijativi koja će biti predstavljena na samom festivalu.

Pod otkriljem Republike ujedinit će se tri eminentna međunarodna festivala Share Conference, A MAZE. i Pause, pojačani svježim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo.

Među stotinjak predavača iz svijeta i regije koji će se predstaviti na Republici, naći će se neki od najkreativnijih i najzanimljivijih umova današnjice. U Rijeku dolaze predstavnici prestižnih svjetskih kompanija kao što su Google i Mozilla, gurui društvenih mreža, međunarodne zvijezde internet aktivizma i socijalne prakse, IT poduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svjetskih blogera.

Spomenimo neke od njih: Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundationa i aktivistica Creative Commonsa Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sustava, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail te Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.

Tijekom tri festivalska dana, Rijeka će postati domom i mnogobrojnih posjetitelja iz cijeloga svijeta koji će kroz predavanja, radionice i panele propitkivati budućnost suvremenog svijeta, uživati u mnogobrojnim izložbama, projekcijama i uličnim akcijama, i družiti se na uzbudljivim noćnim nastupima i koncertima.

Službene stranice Republika.io

[gallery id=32]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti