Razer Phone: Telefon za gamere dolazi sa snažnim hardverom

Razer je brend koji je odlično poznat svim ljubiteljima videoigara, a ova kompanija sada je predstavila svoj prvi pametni telefon koji je namijenjen, naravno, gamerima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.11.2017. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednji trendovi na tržištu vrhunskih modela pametnih telefona uključuju uređaje s ekranima koji prekrivaju gotovo cijelu prednju površinu ekrana, odnosno zakrivljene ekrane tako da telefoni skoro i nemaju rubove, što omogućava postavljanje velikih ekrana u manja kućišta.

Ovog "pravila" nisu se držali u Razeru, kompaniji poznatoj po gamerskim gadgetima i računalima koja je jučer službeno zakoračila na tržište smartphonea s modelom Razer Phone koji ima velike rubove s gornje i donje strane ekrana. Prilikom predstavljanja uređaja čija će cijena iznosi 699 dolara (oko 4500 kuna) u slobodnoj prodaji, iz kompanije su napomenuli kako to nije samo telefon za igranje, već i prvi pravi telefon za gamere.

Na mreži već možemo pročitati recenzije novinara koji su svoj primjerak dobili prije službenog predstavljanja i dok neki vjeruju kako je ovo doista telefon koji bi mogao privući gamere, neki drugi poput poznatog novinara Vlada Savova s The Verga kažu da ovaj uređaj ipak ne donosi neke osjetne prednosti za ljubitelje gaminga zbog kojih bi neki ljubitelji igara kupili ovaj uređaj umjesto novog Samsungova ili Appleova smartphonea. S njim se slaže i Sean Hollister sa Cneta kojem također nije jasno po čemu je, osim po samom brandu poznatom među ljubiteljima videoigara, ovo telefon za gamere.

Naime, Razer Phone dolazi sa sličnim hardverom kao i najjači modeli na tržištu – Snapdragon 835, 8 GB RAM-a (količina RAM-a ipak je veća u odnosu na većinu ostalih telefona), 64 GB memorije nadogradive microSD karticama kapaciteta do 2 TB, 2 stražnje kamere od 12 MP (jedna sa širokim kutom snimanja i jedan telefoto s 2x optičkim zoomom) te Android 7.

Ono po čemu je ovaj smartphone zanimljiv jest ekran – 5,7-inčni rezolucije 2560 x 1440 piksela, ali uz frekvenciju osvježavanja od 120 Hz zahvaljujući kojoj je prikaz na ekranu iznimno brz i fluidan, stereozvučnici (smješteni u rubovima telefona), snažna baterija kapaciteta 4000 mAh, kao i tehnologija za smanjenje zagrijavanja (što bi trebalo omogućiti duže igranje uz manje zagrijavanje) koju ova kompanija koristi u svojim računalima.

Jedan od trendova koji je Razer prihvatio, a koji se potencijalnim korisnicima ovog telefona neće svidjeti jest izbacivanje 3,5 mm izlaza za slušalice (iako bi se u pakiranju s telefonom trebao isporučivati adapter koji će omogućiti korištenje klasičnih slušalica), a neće im se svidjeti niti činjenica što Razer Phone nije vodootporan.

Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti potražnja za ovim telefonom i tko će kupiti telefon za gamere, koji u biti i ne donosi neke posebne prednosti kada je u pitanju igranje videoigara te, iako dolazi sa snažnim hardverom, na ovom polju ne donosi nikakvu revoluciju niti promjene na tržištu.

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti