Savjeti i trikovi za slanje poruka na iPhoneu

Vjerojatno ćete danas poslati puno poruka prijateljima i rodbini pa vam donosimo neke zanimljive i korisne savjete vezane uz slanje poruka na Appleovim telefonima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.12.2017. / 07:28

Pisanje poruke (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Iako su društvene mreže promijenile način na koji čestitamo blagdane jer danas veliki broj ljudi na Fejsu jednom objavom svima čestita Božić i Novu godinu, najbližim prijateljima i obitelji i dalje se najčešće čestita pozivom ili slanjem poruka. Ako imate iPhone, donosimo vam korisne savjete vezanih uz slanje i primanje SMS-ova koje možda niste znali, a koji bi vam u budućnosti mogli dobro doći.

Stišajte obavijesti u grupnim porukama – ako ne želite stalno dobivati obavijesti kada neko pošalje SMS u grupnim porukama, otvorite aplikaciju poruke i prijeđite po grupnoj poruci prstom prema lijevo. Pokazat će se dvije opcije – "Obriši" i "Sakrij alarme" te je potrebno stisnuti opciju sakrivanja alarma i više nećete dobivati obavijesti o novim porukama u toj grupi.

Isključite ponavljajuće obavijesti za poruke – ako ne otvorite poruku na iPhoneu, za nekoliko minuta ponovno ćete dobiti obavijest o (istoj) pristigloj poruci. Ovu opciju možete isključiti ili ako želite možete čak povećati broj obavijesti u slučaju nepročitane poruke na 3, 5 i čak deset puta – potrebno je ići na Postavke/Obavijesti/Poruke/Ponovi alarme i tu odaberete opciju koju želite.

Poseban zvuk za određene osobe – u aplikaciji Kontakti odaberite osobe kojima želite dodati poseban zvuk poruke kako bi bez gledanja na ekran telefona znali tko je poslao poruku – posebni zvukovi poziva i poruke mogu se odabrati tako da se u gornjem desnom kutu kontakta klikne na uredi i u dnu ekrana odaberu melodija i zvuk poruke.

Blokiranje osoba – ako ne želite da vam netko šalje poruke, otvorite povijest razgovora s tom osobom, u gornjem desnom kutu kliknite na slovo "i", kliknite na taj kontakt i nakon toga odaberite opciju blokiranja pozivatelja.

Odgovorite na poruke direktno iz obavijesti o SMS-u – držite prst malo duže na obavijesti o pristigloj poruci na glavnom ekranu i otvorit će se prozor s porukama iz kojeg direktno možete odgovoriti na pristiglu poruku.

Sakrijte preview poruke – kako bi spriječili da netko na glavnom ekranu vidi dio pristigle poruke, kliknite na Postavke/Obavijesti/Poruke i tu isključite prikaz obavijesti na zaključanom zaslonu i prikaz kao bannera.

Prečica za brzo pisanje nove poruke – korištenjem opcije prepoznavanja jačine pritiska prsta po ekranu, jačim pritiskom na aplikaciju poruke direktno s glavnog ekrana možete aktivirati opciju slanja nove poruke, odnosno brzog odgovora na SMS tri osobe.

Brzi odgovor na poruke – u aplikaciji poruke jače stisnite prstom po ekranu na razgovor s osobom kojoj želite odgovoriti i kada se otvori preview razgovora povucite prstom prema gore te će se otvoriti tri moguća brza odgovora (OK, Hvala i Čujemo se kasnije) i samo kliknite na odgovor koji želite poslati.

Brzo prosljeđivanje poruke – kako bi proslijedili SMS ne morate ga kopirati, otvarati novu poruku i onda zalijepiti unutar poruke, već je dovoljno jače dodirnuti prstom poruku koju želite proslijediti i, kada se u donjem dijelu ekrana pojave opcije "Kopiraj" i "Više", kliknite "Više" i nakon toga u donjem desnom kutu strelicu za prosljeđivanje. Otvorit će se nova poruka u kojoj će već biti zalijepljen tekst koji želite proslijediti i onda samo trebate upisati ime kontakta kojem tu poruku želite poslati.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti