Nakon Samsunga, i Google je počeo s trolanjem Applea

Google je objavio video u kojem s nevjerojatnom strašću govore o priključku za slušalice na svom telefonu. Riječ je o parodiji na Appleove reklame.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2021. / 11:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je u svojim reklamama godinama ismijavao i trolao Apple i korisnike njihovih uređaja koji su znali danima čekati ispred trgovina (sjećate se tog trenda, neki će reći i ludila?) kako bi se među prvima domogli nove generacije iPhonea. U tim su reklamama iz južnokorejske kompanije poručili kako nema potrebe za čekanjem novog iPhonea kada telefoni koji imaju iste, odnosno bolje opcije, već postoje na tržištu. Naravno, u reklamama su spominjali nove telefone iz serije Galaxy S.

Slika nije dostupna Googleov smartphone Pixel 5a donosi odličan omjer cijene i kvalitete

Nedavno su čak ismijavali Apple nakon što je Cook najavio kako će, kako bi spasili okoliš, a ne povećali profit, iz svojih pakiranja izbaciti adaptere za punjenje. S takvim su oblikom trolanja prekinuli jer su i sami krenuli Appleovim stopama i iz pakiranja nekih svojih uređaja izbacili adaptere.

Ovaj tjedan na mreži je objavljen još jedan videozapis u kojem se trola Apple. U ovom slučaju nije riječ o Samsungu, već o - Googleu. Američki tehnološki gigant odlučio se našaliti s načinom na koji Apple predstavlja svoje uređaje, a pogotovo s načinom na koji je ranije Jony Ive opisivao komponente i novitete na iPhoneu. S govorom i tonom prepunim strasti, Ive bi opisivao ne baš uzbudljive dijelove hardvera koristeći različite epitete poput čudesno, nevjerojatno i slično.

Google je sada takav način komunikacije iskoristio za predstavljanje 3,5 mm izlaza za slušalice na svom pametnom telefonu Pixel 5a koji je nedavno predstavljen. Kako to izgleda pogledajte u priloženom videozapisu, a čini se kako Google priprema i još jedan oblik iznenađenja za Apple. Naime, novu generaciju svojih telefona iz serije Pixel (Pixel 6 i 6 Pro) mogli bi predstaviti samo dan prije nego Apple predstavi nove modele iPhonea. Službeno još nema informacija kada bi to moglo biti, no predviđa se da će Apple predstaviti iPhone 13 14. rujna, a Google nove Pixele - 13. rujna.

Slika nije dostupna Google s Pixelom 6 kreće Appleovim stopama

Ono što je zanimljivo vezano uz ovu reklamu jest da novi modeli Pixela koje će Google uskoro predstaviti vjerojatno neće imati 3,5 mm priključak za slušalice.

Izvor: The Next Web
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti