Samsung predstavio cjenovno prihvatljive, a veoma izdržljive telefone A serije

Nove modele pokreće potpuno novi procesor, zajedno s prepoznatljivim mogućnostima kamere na temelju umjetne inteligencije, zaslonom te baterijom koja traje do dva dana.

Martina Čizmić | 17.03.2022. / 17:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je predstavio nove telefone u svojoj Galaxy A seriji, koja je prema podacima o prodaji, najpopularnija Samsungova serija. Novi uređaji, A33 5G i A53 5G spadaju u srednju cjenovnu kategoriju uređaja, no u sebi imaju pregršt Samsungove tehnologije.

Ove modele tako pokreće potpuno novi procesor, zajedno s prepoznatljivim mogućnostima kamere na temelju umjetne inteligencije, zaslonom te baterijom koja traje do dva dana. Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G donose povezanost na 5G mrežu, pouzdan i kvalitetan sigurnosni sustav, ekološki osviješten, moderan i tanak dizajn te unaprijeđeno iskustvo ekosustava. Osim toga, podržavaju kontinuirana One UI i Android OS te sigurnosna ažuriranja kako bi korisnicima osigurali samo najbolje korisničko iskustvo.

Vjerujemo da svatko zaslužuje doživjeti pozitivan utjecaj koji pametna tehnologija može imati na život korisnika. S najnovijim izdanjem Galaxy A serije omogućavamo uživanje u naprednom, inovativnom korisničkom iskustvu Galaxy uređaja s donošenjem nove vrijednosti, izjavio je TM Roh, predsjednik i voditelj MX (Mobile eXperience) Business odjela, Samsung Electronics.

Sustav s četiri kamere Galaxy A53 5G sadrži OIS kameru od 64 MP s VDIS tehnologijom, ultra široku od 12 MP te dvije od po 5 MP (za dubinu i snimanje izbliza), dok se prednja kamera može pohvaliti s rezolucijom od 32 MP. 

Inovativnu kameru pokreće 5nm procesor u kombinaciji s AI tehnologijom, što omogućuje unaprijeđeni Night Mode način rada te automatsko prilagođavanje FPS (broj sličica u sekundi) prilikom snimanja videa u uvjetima lošeg osvjetljenja. Portrait Mode način rada bilježi dubinu i obrise subjekta fotografije s dvostrukim prednjim kamerama, a Photo Remaster udahnjuje novi život starim fotografijama nudeći idealne postavke osvjetljenja i rezolucije. Tu je i  funkcija Object eraser koja može ukloniti nepoželjne objekte u pozadini.

Galaxy A53 5G donosi proširivi 6,5-inčni Super AMOLED zaslon uz brzinu osvježavanja od 120 Hz , dok Galaxy A33 5G pruža 6,4-inčni Super AMOLED zaslon s brzinom osvježavanja od 90 Hz.Uređaji su opremljeni baterijom od 5000 mAh koja traje i do dva dana uz podršku za super brzo punjenje od 25W.

Baš kao i drugi novi Samsungovi uređaji, A53 i A33 ne dolaze s punjačem, a pakiranje je izrađeno od papira iz održivog izvora. Oba uređaja garantiraju do četiri generacije nadogradnji za One UI i Android operativni sustav te do pet godina sigurnosnih ažuriranja. 

Uređaji će na hrvatskom tržištu biti dostupni u travnju, kad će biti poznate i cijene. Prema trenutno dostupnim informacijama za Europu, A53 5G imat će cijenu od otprilike 449 eura (3400 kuna), a A33 5G oko 369 eura (2800 kuna). 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti