Microsoft otkrio Surface Book, svoj prvi prijenosnik sa zaslonom dijagonale 13.5 inča

Surface linija dobila je novog člana obitelji.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 06.10.2015. / 17:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Microsoft je na aktualnoj Windows 10 konferenciji predstavio šaku hardverskih noviteta, među kojima je i Microsoft Surface Book. Zapravo se radi o prvom prijenosniku koji je u potpunosti isklesan unutar zidova kompanijine tvornice, no kako kažu iz Microsofta, to nije samo laptop.

Jedna od glavnih aduta ove perjanice je 13.5-inčni zaslon s gustoćom piksela od 267PPI, a isti je prekriven i staklom što u svakom slučaju ne bi trebalo izgledati loše. Čelni ljudi Microsofta istaknuli su na konferenciji kako je Book idealan za sve one koji žele veći zaslon u kombinaciji s "izvrsnim iskustvom tipkanja" u jednom. Pohvalili su se i novom tipkovnicom čije su tipke debljine 1.6 mm toliko tanke da ne stvaraju nikakav zvuk prilikom tipkanja. 

Što se tiče onoga "ispod haube", Surface Book isporučuje se s Intelovim Core i5 te i7 procesorima u kombinaciji s NVIDIA GeForce grafičkom te GDDR5 memorijom smještenom u samom kučištu, a iz Microsofta garantiraju 12 sati rada po svakom punjenju - sve u svemu, ne zvuči loše.

Book bi se na američkim policama trebao naći 26. listopada po cijeni od 1,499 američkih dolara, a prednarudžbe počinju već sutra. 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti