MWC 2016: LG službeno predstavio modularni G5 telefon

Na MWC sajmu predstavljen je dugoočekivani flagship model LG kompanije.

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.02.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za razliku od prošlogodišnjeg LG G4 telefona, novi G5 telefon predstavljen na ovogodišnjem tradicionalnom Svjetskom mobilnom kongresu u Barceloni (MWC 2016), dolazi s izmijenjenim dizajnom i metalnim kućištem.

Ekran je dobio novu, iako već poznatu Always On opciju koja koristi samo trećinu ekrana i 0.8 % baterije.

Ono što je zanimljivo u vezi s dizajnom je baterija koja se može izvaditi na neuobičajen način. Naime, LG je predstavio jedinstven modularni dizajn pa tako ovaj uređaj nema zadnji poklopac nego MagicSlot. Osim što vrlo lako možete zamijeniti bateriju, možete dodati i neki LG Friends dodatak.

Jedan od dodataka na koji je LG jako ponosan je LG Cam Plus dodatak koji telefon pretvara u pravi profesionalni fotoaparat te produžuje trajanje baterije.

Telefon se može koristiti i kao Smart Controller za kontroliranje dronova, no za to će vam biti potreban poseban dodatak koji je trenutno još uvijek prototip model i koji će se vrlo lako moći povezati s telefonom.

LG G5 telefon dolazi s novim Snapdragon 820 čipsetom kompanije Qualcomm, 5,3-inčnim IPS LCD ekranom QuadHD rezolucije, kao i Android 6.0.1 Marhmallow platformom, a u telefon je ugrađen i nevjerojatno brz LTE čip za 4G prijenos podataka.

Telefon ima 4 GB LPDDR4 memorije, kao i 32 GB prostora za skladištenje uz podršku za microSD kartice, a tu je i baterija kapaciteta 2800 mAh, USB Type C port, kao i podrška za brzo punjenje.

Kad je u pitanju kamera, novi LG G5 na poleđini ima dva senzora, jedan od 16 megapiksela sa standardnim objektivom od 78 stupnjeva i jedan od 8 megapiksela s objektivom kuta gledanja od 135 stupnjeva.

Telefon će biti dostupan u 4 boje - sivoj, zlatnoj, ružičastoj i metalik sivoj boji, a u prodaji bi se trebao naći početkom travnja.

Izvor: Phonearena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti