Napad na Apple Watch: Samsung predstavio pametni sat Gear S2

Samsung je najavio dvije verzije svog sata koji izgleda odlično i radi na Tizenu, no datum početka prodaje i cijena još nisu poznati

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.09.2015. / 08:39

Napad na Apple Watch: Samsung predstavio pametni sat Gear S2

Još prilikom predstavljanja novih modela pametnih telefona Galaxy Edge S6+ i Note 5, iz Samsunga su najavili kako će uskoro predstaviti i novi model svog pametnog sata. Njegovo službeno predstavljanje očekujemo na IFA sajmu u Berlinu kada bi novinari trebali vidjeti ovaj gadget iz prve ruke i saznati informacije o početku prodaje i njegovoj cijeni, a iz ove kompanije jučer su putem objave za javnost najavili Samsung Gear S2 te su objavili nekoliko njegovih fotografija. Novi sat bit će dostupan u dvije verzije (minimalistički Gear S2 i tradicionalniji Gear S2 Classic koji će imati crno kućište i kožni remen) koje su prilično slične te imaju iste okrugle ekrane s rotirajućim rubom, a isporučivat će se u verzijama s podrškom za 3G – što bi trebalo omogućiti obavljanje poziva i slanje poruka bez potrebe za spajanje s telefonom te običan model bez podrške za 3G.

Samsung priprema najvećeg konkurenta Appleovom satu

Osim 3G-a, ostale opcije povezivanja uključuju WiFi, Bluetooth i NFC, a s obzirom na podršku za Samsung Pay, novi pametni sat moći će se koristiti i za plaćanja na terminalima u trgovinama. Poput nekih drugih kompanija, i Samsung je s novim modelom prihvatio okrugli i atraktivniji dizajn (1,2 inča, rezolucija 360x360 piksela) te je Gear S2 otporan na prašinu i vodu tako da ga korisnici neće morati skidati s ruke prije tuširanja. Iz Samsunga su posebno pohvalili bateriju na njihovom novom satu pa bi ona mogla izdržati dva do tri dana rada između punjenja (verzija bez 3G-a), dok bi verzija s podrškom za 3G trebala izdržati dva dana između punjenja. Što se hardvera tiče, oba modela pokreće isti dvojezgreni procesor, imaju 512MB RAM-a i 4GB memorije za pohranu podataka te korisne opcije poput mjerača otkucaja srca, žiroskopa, barometra i slično. Ono što posebno treba istaknuti jest operativni sustav – Gear S2 satovi ne rade na Androidu prilagođenom nosivim uređajima (Android Wear, OS koji će novim modelima satova omogućiti i povezivanje s iPhoneom), već na Samsungovom OS-u Tizen tako da će se vjerojatno moći povezivati samo sa Samsungovim telefonima. Dodatne informacije o Samsungu Gear S2 očekujemo na IFA sajmu koji ovog tjedna počinje u Berlinu. 

Izvor: Wired

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti