Koristeći tehnologiju augmented reality, Vip DSF Guide svakom će korisnik mobilnog uređaja omogućiti da sazna više informacija o Dubrovniku i igrama. 

Bazirana na Unity 3D engineu, uz 3D animaciju virtualnog vodiča, Vip DSF Guide pruža potpuno drugačiji doživljaj tri lokacije Dubrovačkih ljetnih igara: Knežev dvor, palača Sponza, tvrđava Revelin. 

“Korisnici pametnih telefona stalno traže nešto novo, a virtualni vodič Dubrovačkih ljetnih igara pruža upravo taj doživljaj. Čim se Vip DSF Guide aplikacija preuzme i pokrene te se pametni telefon usmjeri prema tzv. triggeru, odnosno grafičkom prikazu virtualnog vodiča, 3D lik 'oživi' i počne davati informacije” – ističe Darian Škarica, direktor tvrtke divIT, koja se bavi inovativnim tehnologijama poput interaktivnih hologramskih projekcija, virtualne stvarnosti i interaktivnih površina (zidovi/podovi/stolovi i dr.).

Posjetitelji Dubrovnika, ali i svi ostali koji kroz medije i društvene mreže dođu u kontakt s virtualnim vodičem, moći će vidjeti tehnologiju augmented reality na djelu. 

“Ovakav način pružanja dodatnih informacija u stvarnom svijetu putem zaslona pametnog telefona budućnost je marketinga. Donosi stvaran WOW efekt za korisnike koji sadržaj gledaju kao da npr. fotografiraju, a zatim se uvode 3D animacije, video i audio sadržaj, fotografije ili tekst. Zbog velikih mogućnosti, kreativcima se otvaraju brojne mogućnosti za pomicanje granica u promociji zanimljivog sadržaja” — kaže Bruno Blumenschein, direktor tvrtke Vivid & Shine, koja je zajedno s tvrtkom divIT razvila Vip DSF Guide aplikaciju za platforme iOS i Android.

Aplikacija Vip DSF Guide za Android platforme može se preuzeti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju