Aplikacija zagrebačke tvrtke osvojila njemačku nagradu za inovaciju u 2020.

Q je za svoj digitalni alat, aplikaciju "medi vision", nagrađen s German Innovation Award 2020.

Martina Čizmić | 01.12.2020. / 15:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Medicinska aplikacija koju je za njemačkog klijenta napravila zagrebačka tvrtka Q osvojila je prestižnu nagradu za inovaciju, German Innovation Award 2020. Riječ je o revolucionarnoj medicinskoj aplikaciji „medi vision“ koja će biti dostupna korisnicima u 90 zemalja u kojima je tvrtka Medi prisutna, a na kojoj Q i Medi zajednički rade već godinama.

Medi je jedan od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala, trenutačno zapošljava više od 2700 ljudi, a sa Q-em su na aplikaciji „medi vision“ surađivali na nekoliko razina - od planiranja i razvoja strategije i dizajna, pa sve do razvoja i održavanja aplikacije.

Kako su pojasnili u Q-u, „medi vision“ je digitalni alat koji omogućava brza i precizna mjerenja pomoću 3D modela i tako olakšava izbor medicinskih pomagala. Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, a uskoro će se naći i u drugim dijelovima Europe na kojima medi posluje, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije. Tako će ta inovacija brojnim pacijentima diljem svijeta pomoći u bržem oporavku.

Jako smo ponosni na našeg klijenta koji je dobio čak dvije nagrade na German Innovation Award 2020., od kojih je jednu nagradu osvojio za aplikaciju na kojoj je radio upravo naš tim u Zagrebu. Njemačko vijeće za dizajn koje je medi visionu dodijelilo nagradu najviše je bilo oduševljeno time što aplikacija može skenirati dio tijela, a zatim i izraditi 3D model koji korisnik može okretati u virtualnom prostoru, pojasnio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti