Apple poslao pozivnicu medijima: Poznato je kada će održati najvažniju konferenciju godine

Ljubitelji kompanije s velikim nestrpljenjem čekaju predstavljanje nove generacije Appleovih telefona, a nadaju se i nekim drugim gadgetima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.08.2023. / 12:35

Tim Cook (Foto: Screenshot)

Sada je i službeno poznato kada će Apple predstaviti novu generaciju svojih pametnih telefona. Kompanija je poslala pozivnicu za utorak 12. rujna u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu, odnosno 19 sati po našem vremenu. Osim datuma predstavljanja i imena eventa (Wunderlust), Apple nije objavio detalje o uređajima koje namjerava predstaviti, no manje-više sve je već poznato, iako se ljubitelji kompanije nadaju još nekom iznenađenju, odnosno one more thing trenutku.

App Store Korisnike iPhonea i iPada uskoro očekuju radikalne promjene

Kao i svake godine, najveći fokus bit će na novoj generaciji iPhonea, očekujemo dva obična modela (iPhone 15 i 15 Plus) i dva modela iz serije Pro, od kojih se najviše očekuje od najskupljeg modela iPhone 15 Pro Max. Njegov prethodnik, odnosno još uvijek najjači aktualni Appleov telefon iPhone 14 Pro Max najprodavaniji je telefon na svijetu u prvih šest mjeseci ove godine, a u Appleu se nadaju da će slična ili još bolja potražnja biti i za modelom iPhone 15 Pro Max.

Najveći novitet koji bi ova generacija Appleovih telefona trebala donijeti odnosi se na priključak - zbog regulative na području Europske unije Lightening priključak odlazi u povijest, a zamijenit će ga USB-C. Nove modele iz serije Pro pokretat će novi čipset A17 bionic, dok će čipset iz aktualnih modela Pro sada pokretati modele iPhone 15 i 15 Plus, a ta dva modela sada bi napokon trebala dobiti i podršku za Dynamic Island. Još jedan novitet o kojem se dugo vremena govori jest promjena tipke koja se sada koristi za isključivanje zvuka na iPhoneu, a na novoj generaciji telefona korisnici će je moći koristiti i za neke druge opcije.

Osim telefona, na Appleovoj konferenciji očekujemo i novu generaciju Appleova sata. Model Series 9 trebao bi donijeti klasične nadogradnje, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Tim Cook predstaviti i nasljednika modela Watch Ultra, koji je prvenstveno namijenjen avanturistima. U posljednje vrijeme mrežom kruže i informacije o novoj generaciji slušalica koje će također imati priključak USB-C. Također, Apple priprema i novu generaciju klasičnog iPada, no pitanje je hoće li ga predstaviti na konferenciji tijekom rujna ili možda na nekom drugom eventu kasnije ove godine. Osim hardvera, Apple bi mogao predstaviti i neke novitete vezane za Appleove servise, poput glazbenog i filmskog servisa, servisa za fitness i iCloud.

iPhone 14 Pro Max i iPhone 14 Pro Jeste li iznenađeni? Ovo je najprodavaniji telefon na svijetu u prvoj polovici 2023.

Gotovo je sigurno da ćemo vidjeti Apple Vision Pro, uređaj za virtualnu i proširenu stvarnost koji je predstavljen još u lipnju, a u prodaji ga ne očekujemo početkom sljedeće godine. Tim Cook bi, nadamo se, mogao prikazati aplikacije ili igre dosad napravljene za Vision Pro, od kojeg kompanija ne očekuje velike prodajne brojke, a razlog je cijena od 3500 dolara.

Osim rujanskog eventa, Apple bi do kraja godine mogao održati još jednu konferenciju na kojoj će prikazati dodatne novitete poput spomenutog iPada, a možda i novih prijenosnih i stolnih računala.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti