Bez obzira na vanjštinu, ono najvažnije nalazi se ispod haube

Huaweijevo istraživanje pruža jasnu sliku koje su značajke pametnih telefona najvažnije njihovim korisnicima

PR | 03.07.2017. / 10:20

Huaweijev ljetni barometar, sveobuhvatno istraživanje koje je provela agencija Ispos u zemljama središnje, istočne i sjeverne Europe, pokazao je da čak 83 posto korisnika smatra kako je dugotrajna baterija najvažnija značajka pametnih telefona, a to posebno dolazi do izražaja tijekom sezone godišnjih odmora koja je pred nama.

Istraživanje je pokazalo i da 49 posto stanovnika zemalja u kojima je ono provedeno ovog ljeta tijekom godišnjih odmora odlazi na putovanje izvan mjesta stanovanja. Upravo tijekom putovanja velik se broj osoba sve više oslanja na svoje pametne telefone, što pokazuje i činjenica da njih čak 94 posto koristi kameru na pametnim telefonima kao glavni fotoaparat na odmoru. Preko 70 posto njih pametne telefone koristi i za GPS navigaciju, jednu od značajki koja može doprinijeti povećanom trošenju baterije.

Bolje kamere kao glavna potreba

Ostale najtraženije značajke pametnih telefona, prema Huaweijevu istraživanju, povezane su jedna s drugom. Gotovo svi korisnici tijekom odmora fotografirat će upravo pametnim telefonima, stoga žele da na svojim uređajima imaju i dovoljno prostora za pohranjivanje, što je istaknulo 67 posto ispitanika.

Još jedna ključna značajka povezana je s fotografijom i videom. Čak 62 posto ispitanika želi da su kamere na njihovim pametnim telefonima izvrsne kvalitete, a to se odnosi i na stražnju te na prednju kameru. Ovaj podatak ne začuđuje jer većina, čak 73 posto ispitanika, snima selfie fotografije, i to uglavnom prednjom kamerom, a ponekad koriste i selfie štap.

Iako je fotkanje jedna od najpopularnijih značajki mobitela, Huaweijev ljetni barometar pokazuje da korisnici pametnih telefona vide značajan prostor za dodatno poboljšanje. Gotovo svi ispitanici, njih 94 posto, snimaju pomoću pametnih telefona, no samo 23 posto njih smatra da je kamera na njihovim uređajima „dovoljno dobra“, što jasno pokazuje da korisnici traže bolju kvalitetu fotografija snimljenih pametnim telefonima.

Brzina procesora i zaslon nisu toliko važni

Huaweijev ljetni barometar pokazao je i da je velika brzina procesora važna za 62 posto korisnika pametnih telefona, čime je ta značajka na četvrtom mjestu najtraženijih. Uz to, visoka kvaliteta zaslona važna je za 59 posto korisnika, što dovodi do zaključka da su pametni telefoni korisnicima važniji za snimanje fotografija i videa, nego za gledanje takvih sadržaja.

Huawei uređaj plus poklon po izboru

Ovo istraživanje pruža jasnu sliku koje su značajke pametnih telefona najvažnije njihovim korisnicima. Isto tako, pokazalo je i da su različiti dodaci dobrodošla nadopuna pametnom telefonu, pogotovo tijekom ljetnih putovanja. Upravo zbog toga Huawei je lansirao posebnu ljetnu promociju kojom uz kupnju određenih Huawei pametnih telefona na otvorenom tržištu svi kupci dobivaju jedan besplatan dodatak po izboru poput stativa za fotografiranje i selfie štapa, prijenosne baterije ili superbrzog punjača za automobil. Više informacija o posebnoj ljetnoj Huaweijevoj ponudi uz koju će godišnji odmor biti još ljepši i uzbudljiviji pronađite na internetskoj stranici http://consumer.huawei.com/minisite/hr/summer/index.html

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti