BLU: Ovo je telefon sa baterijom kapaciteta 5000 mAh!

Na našim prostorima gotovo nitko još nije čuo za ovog proizvođača, ali ovaj put nije riječ o tipičnom 'Kinezu', kako možda naslućujete.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.02.2015. / 08:25

BLU: Ovo je telefon sa baterijom kapaciteta 5000 mAh!

Na našim prostorima gotovo nitko još nije čuo za ovog proizvođača, ali ovaj put nije riječ o tipičnom "Kinezu", kako možda naslućujete. Blu Products je kompanija sa sjedištem u Miamiju na Floridi i za ovako malu kompaniju bilježi vrlo dobar uspjeh.

Kompanija je osnovana 2009. godine, kada je prodano samo 70 tisuća telefona, a prošle je godine ta brojka drastično skočila na 4.1 milijun prodanih uređaja.

Vjerojatno se u ovom trenutku pitate zašto bi vas zanimao telefon neke nepoznate kineske kompanije... Čisto da se malo pobliže upoznate o kome je ovdje riječ, tj. da vidite da se ipak radi o ozbiljnijoj kompaniji sa dosta širokom paletom od preko 20 modela pametnih telefona za svačiji ukus i džep.

Impresivni BLU Studio Energy jedan je od novih telefona ove kompanije, a posebno će biti prepoznatljiv po dvije vrlo bitne karakteristike. Prva je cijena ovog telefona koja će iznositi 150 dolara, a druga je da će imati nevjerojatno veliku bateriju od 5000 mAh.

Kompanija Blu ističe 4 najbitnije stvari - dizajn, kvalitetu izrade, performanse kakve možete naći kod vodećih modela i uz sve to, vrlo nisku cijenu uređaja.

Kako tvrdi BLU, baterija ovog telefona ima trajnost od 96 sati prilikom "standardnog korištenja" ili 46 dana standby vremena. Riječ je o telefonu koji se odlikuje 5-inčnim ekranom rezolucije 720 x 1280 piksela uz Gorilla Glass 3 zaštitu, kao i Android KitKat platformom.

Osim toga, tu je quad-core MediaTek MT6582 procesor, 1 GB RAM i 8 GB interne memorije, kamera od 8 megapiksela, LTE – 3G HSPA podrška (21 Mbps), Bluetooth 4.0, A-GPS i FM radio.

Foto: PhoneArena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti