Britansko veleposlanstvo, Fil Rouge Capital i Algebra LAB najavljuju Green-Tech Hackathon: Nagrada za najbolji projekt iznosi čak 50.000 kuna

Glavne su teme hackathona očuvanje planeta, bioraznolikost, zelene tehnologije, održivi razvoj, kao i sve druge teme pod zajedničkom krovnom temom green deala.

Martina Čizmić | 12.01.2021. / 14:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, uz partnere – Fil Rouge Capital kao investicijskog partnera i Algebra LAB kao organizacijskog i savjetodavnog partnera – organizira Green-Tech Hackathon koji će se, u online obliku, održati 13. i 14. veljače.

Glavne su teme hackathona očuvanje planeta, bioraznolikost, zelene tehnologije, održivi razvoj, kao i sve druge teme pod zajedničkom krovnom temom green deala. Stručnjaci i mentori Algebra LAB-a stajat će na raspolaganju sudionicima hackathona kako bi im pomogli da svoje ideje pretvore u provedive i održive projekte, a žiri će na kraju ovog dvodnevnog druženja najperspektivniji projekt nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 50.000 kuna.

Green-Tech Hackathon pokrenuli smo kako bismo potaknuli, podržali i dali glas svima koji imaju izvrsna održiva rješenja koja će sačuvati naš lijepi planet, potaknuti rast i stvoriti radna mjesta u 'zelenoj' tehnologiji i industriji. Mi, kao Veleposlanstvo, ali i UK, zalažemo se za zeleni rast. Ulaganje u zelena rješenja za stvaranje održivih radnih mjesta i suočavanje s izazovima koji su usko vezani uz klimatske promjene, smanjenje biološke raznolikosti te očuvanje javnog zdravlja je ključno. Zajednički napori potrebni su za očuvanje našeg planeta ali i nas samih. Ovaj hackathon jedan je od načina razmjene znanja i izgradnje zajednice ljudi s istim ciljem, izjavio je britanski veleposlanik Andrew Dalgleish.

Veseli nas što na ovom projektu, kao partner, možemo pružiti podršku Britanskom veleposlanstvu u provedbi hackathona čiji je fokus na temama koje su, i prije trenutačne pandemijske situacije, trebale biti u samom vrhu tema ključnih za daljnji održivi razvoj, a sada smatramo da će naglasak na njih biti još i veći. Kroz kasniji procesa savjetovanja i mentoriranja najboljih timova i projekata naši mentori mogu pružiti sjajnu podršku, a sudjelovati možete ih svih dijelova Hrvatske, bez dolaska u Zagreb. Svi mentori koji će stajati na raspolaganju sudionicima imaju dugogodišnja iskustva u podržavanju startup projekata kroz najdugovječniji akcelerator u zemlji. Posebno nam je drago što nam se kao jedan od mentora pridružuje i Matija Žulj, osnivač tvrtke Agrivi, koja uvelike predstavlja baš profil projekta koji se uklapa u green tech priču. Projekti i inicijative vezane uz očuvanje bioraznolikosti u narednom će periodu još više biti u fokusu u pozivima za financiranje projekata na nacionalnoj i višim razinama, što je dodatni poticaj onima sa zanimljivim idejama i projektima da se već danas uključe u razvoj takvih ideja, naglasila je dr. sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a.

Više informacija o Green-Tech Hackathonu, kao i obrazac za prijavu, zainteresirani mogu pronaći na stranicama Algebre. Krajnji je rok za prijavu 22. siječnja 2021., no organizatori pozivaju zainteresirane timove da se prijave što prije budući da je selekcijski proces kontinuiran te da će se prijave evaluirati kako stižu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti