Budućnost šopinga: Alexa će obavijestiti korisnike kada proizvodi koji ih zanimaju budu na popustu

Iz Amazona su najavili novu opciju namijenjenu korisnicima njihove usluge Prime, a omogućit će pravovremeno informiranje o akcijskim cijenama proizvoda koji ih zanimaju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.04.2022. / 13:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako vas na Amazonovoj online trgovini nešto zanima, a ne želite odmah kupiti te proizvode, možete ih staviti na svoju listu želja i kupiti naknadno. Ako se ne žurite s kupovinom, te je proizvode najbolje kupiti na popustu. Ekipa iz Amazona želi se pobrinuti da korisnici ne propuste te popuste, odnosno žele osigurati da kupe proizvode koji su na popisu pa će neke od njih u budućnosti o tome obavijestiti putem glasovnog asistenta Alexe.

Ta će opcija biti dostupna korisnicima njihove usluge Prime u SAD-u i radit će sa zvučnicima Echo - četvrtom generacijom i novijima. Amazon će pratiti artikle koje su korisnici Primea stavili na popis želja ili su ih namjeravali kupiti te će ih obavijestiti u slučaju ako ti proizvodi budu na popustu. Tu će obavijest dobiti 24 sata prije popusta kako bi imali vremena odlučiti se hoće li kupiti taj proizvod, ali i kako bi bili u prednosti nad ostalim zainteresiranim osobama kojima su isti proizvodi zanimljivi i namjeravali su ih kupiti kada pojeftine.

Korisnici će obavijest dobiti putem tzv. svjetlećeg prstena na zvučniku. Kada zvučnik počne svijetlili, to je znak da korisnika čeka neka obavijest, a kada je požele poslušati, Alexa će im priopćiti vijest o popustu na proizvod za koji su zainteresirani. Ako su i dalje zainteresirani za njega i žele kupiti taj proizvod, mogu reći Alexi da ih podsjeti kada krene akcija s popustima ili, jednostavnije, mogu od Alexe zatražiti da u njihovo ime naruče taj proizvod.

Za one kojima je ovakav oblik obavijesti zanimljiv, oni će ih prvo morati aktivirati unutar postavki Alexe, odnosno ako ne žele primati obavijesti o popustima moći će ih isključiti putem aplikacije.

Izvor: CNBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti