Cat predstavio svoj novi, izdržljivi 5G telefon i mobilni hotspot

Cat je poznat po izdržljivim uređajima koji su osmišljeni kako bi izdržali najekstremnije uvjete na terenu.

Martina Čizmić | 24.07.2022. / 12:00

Cat S53 - 1 (Foto: Bullitt Group)

Bullitt Group predstavio je dva nova 5G uređaja, namijenjena za korištenje u ekstremnim uvjetima. Predstavljen je Cat S53 pametni telefon i prvi mobilni hotspot robusnog Cat Q10.

Kako ističu, novi Cat telefoni i 5G uređaji pružaju značajno veće brzine preuzimanja i prenošenja podataka, što je iznimno važno za upravljanje digitalizacijom koja je u tijeku u mnogim profilima kupaca industrije robusnih Cat telefona.

Na primjer, prema McKinsey and Company, digitalizacija proizvoda i procesa posebno utječe na građevinsku industriju, gdje postoji povećano oslanjanje na odluke i suradnju temeljene na podacima. Od pametnih zgrada do upravljanja projektima, bez pristupa podacima velike brzine za cijeli tim na licu mjesta, svakodnevne operacije često kasne i prekidaju se.

Cat Q10 (Foto: Bullitt Group)

Pristup brzom internetu ključan je za svako novo gradilište, za svaku logističku ekipu koja daje prioritet svojim sve većim isporukama e-trgovine, za pametna skladišta i svaki posao koji se oslanja na odluke temeljene na podacima, ali rijetko dostupan od prvog dana cijelom timu. Cat Q10 može sigurno povezati 32 uređaja, čak i 4G ili samo WiFi uređaje, na 5G, osiguravajući optimalnu produktivnost od samog početka svakog projekta. Također nudi veću sigurnost i kontrolu privatnosti – i kroz višestruke WiFi sigurnosne i enkripcijske načine rada, te inherentne prednosti korištenja privatne zaštićene mreže.

Kako bi se poboljšala njegova prenosivost, Cat Q10 ima dugotrajnu bateriju koja dulje održava povezane uređaje online, uz do 10 sati stalne upotrebe. Osim toga, korisnici mogu ukloniti i zamijeniti bateriju, produžujući vrijeme u kojem će ostati napajana kada je izvan dohvata izvora punjenja.

Cat S53 - 2 (Foto: Bullitt Group)

Kao prvi 5G Cat telefon, S53 je Android pametni telefon pun korisnih značajki i poboljšanja dizajna, a sve je zaštićeno čvrstoćom s certifikatom Mil-Spec 810H.

Nove značajke uključuju veliki HD+ zaslon od 6,5 inča i visokokvalitetnu Sony 48MP kameru, a testiran je na terenu i sposoban je izdržati višestruke padove zahvaljujući izdržljivom kaljenom staklu. Ima snažnu svjetiljku koja se može uključiti bočnom tipkom, ali i veliku bateriju koja podržava brzo punjenje od 18 W i Qi bežično punjenje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti