CES 2015: LG predstavio prvi UltraWide Gaming monitor s AMD FreeSync tehnologijom

Korejska kompanija LG, široj javnosti najpoznatija po mobilnim telefonima i televizorima, na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu predstavila je svoju novu liniju 21:9 UltraWide monitora.

Monika Nožić Monika Nožinić | 10.01.2015. / 11:58

CES 2015: LG predstavio prvi UltraWide Gaming monitor s AMD FreeSync tehnologijom

Korejska kompanija LG, široj javnosti najpoznatija po mobilnim telefonima i televizorima, na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES 2015) u Las Vegasu predstavila je svoju novu liniju 21:9 UltraWide monitora. Ovu liniju predvodi prvi UltraWide monitor na svijetu naziva LG 34UM67, kompatibilan sa AMD FreeSync tehnologijom koja eliminira prekidanje slike koja nastaje kada monitor i grafička kartica nisu usklađeni.

FreeSync tehnologija jamči besprijekorno iskustvo igranja video igara, omogućavajući nesmetano kretanje slike bez gubitka frame rate-a, tj. broja frekvencijskih okvira ili slika koje se projiciraju i prikazuju u sekundi.

UltraWide Gaming monitor ima širok kut gledanja, a posjeduje i stabilizator crne boje koji može posvijetliti tamne scene, kao i Dynamic Action Sync režim rada koji povećava brzinu reakcije. Popularne video igre koje trenutno podržavaju 21:9 rezoluciju su Battlefield 4, World of Warcraft i ArcheAge, a u bliskoj se budućnosti očekuje njihov porast.

Zakrivljeni LG UltraWide monitor dolazi sa dijagonalom 34 inča (model 34UC97) i Quad HD rezolucijom (3440 x 1440), što profesionalcima iz područja fotografije, grafičkog dizajna ili medija omogućuje bolju preglednost slika na ekranu te duže praćenje audio i video zapisa.

Zahvaljujući IPS ekranu, koji prikazuje 99 % boja u sRGB spektru, kut gledanja iznosi 178 stupnjeva. Ovi modeli monitora kompatibilni su i sa Thunderbolt 2 interfejsom, što će odgovarati korisnicima Mac računala.

LG je predstavio i Digital Cinema 4K monitor (model 31MU97) sa 4K rezolucijom (4096 x 2160) koja posjeduje više piksela od obične Ultra HD rezolucije (3840 x 2160), a osim što 4K sadržaj prikazuje potpuno prirodno, pogodan je i za rukovanje Digital Intermediate (DI) procesima. Sa više od 99,5 % Adobe spektra boja, ovo je idealan monitor za precizno rukovanje bojama.

Foto: LG

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti