Cirque du Soleil predstavlja revolucionarnu aplikaciju kojom publika postaje dijelom predstave

Posljednja je ovo i jedinstvena prilika da se pogleda ova čudesna predstava, a u trenutku kad se ugase svijeta i da znak za početak, kreće posebna magija za gledatelje.

Sponzorirani članak | 23.10.2018. / 12:34

PR
PR

 TORUK – The First Flight, nesvakidašnje iskustvo s potpisom Cirque du Soleil i inspirirano filmom AVATAR Jamesa Camerona, uskoro stiže u zagrebačku Arenu u sklopu europskog dijela velike svjetske turneje.U suradnji s dugogodišnjim partnerom tvrtkom SAP, jednog od najvećih proizvođača softvera na svijetu, razvili su revolucionarnu aplikaciju koja omogućuje publici da postane dijelom predstave kao nikada do sad.

Cirque du Soleil uvijek nastoji pružiti nešto novo i biti inovativan, a imali su veliku želju da u svoje predstave integriraju više tehnologije. Potpuno novi svijet, novi nivo i način gledanja – ovom je aplikacijom Cirque du Soleil uspio premostiti razlike u godinama i povezati svoju publiku kao nitko prije. Aplikacija je napravljena u suradnji s dugogodišnjim tehnološkim partnerom SAPOM, a razvili su sustav HANA koji doživljaj publike podiže na potpuno novu razinu. “Obično se publiku na početku zamoli da ugase svoje telefone i da ih ne koriste tijekom nekog događanja. Ovdje je situacija u potpunosti suprotna – želimo da publika bude fokusirana na sve što se događa na pozornici ali i da istovremeno aktivno sudjeluje u njoj“, izjavio je Jean Francois Buchard, kreativni direktor Cirque du Soleil.

PR PR

Pomoću tehnološkog sustava HANA svaki korisnik za vrijeme trajanja predstave može u aplikaciji pronaći svoju točnu lokaciju u gledalištu čime se pokreću posebni vizualni efekti u Areni. HANA precizno koordinira interaktivne efekte tijekom showa hvatajući tisuće pametnih telefona koji simultano sudjeluju na način da kreiraju svjetlosne i vizualne efekte u predstavi. Publici se čini kao da se nalaze na samoj pozornici i da izvode zahtjevne fizičke pokrete. Aplikacija ih vodi kroz predstavu dajući im upute u kojem trenutku telefon trebaju okrenuti, protresti, pritisnuti tipku ili zasvijetliti posebno ugrađenom rasvjetom što se onda reflektira na scenu i pozornicu. Na ovaj način zajednički kreiraju dio predstave, a to ih povezuje na jedinstveni način.

Aplikacija TORUK – The First Flight može se preuzeti za iOS i Android pametne uređaje.

PR PR

Predstavu je do sad pogledalo gotovo milijun i pol ljudi, a odigrana je preko 350 puta u više od 50 gradova svijeta. Filmski hit AVATAR Jamesa Camerona, koji ponosno nosi titulu najuspješnijeg filma svih vremena sa zaradom od čak 3.6 bilijuna dolara, poslužio je kao inspiracija, a priča nas vraća tri tisuće godina prije radnje poznate iz filma.

TORUK – The First Flight bit će postavljen u Areni Zagreb, od 7. do 9. prosinca 2018., a ulaznice za četiri izvedbe koje su na rasporedu 7. prosinca u 20 sati, 8. prosinca u 15.30 i 19.30 sati te 9. prosinca u 15.30 sati, mogu se osigurati putem sustava Eventim.

Više informacija o nadolazećem spektaklu može se pronaći na službenoj event Facebook stranici, dok se sve novosti i informacije o Cirque du Soleil mogu pronaći na službenoj internetskoj stranici, Twitter, Instagram i @CirqueSnap Snapchat profilu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti