Ljubitelji bicikliranja mogli bi ozbiljno razmisliti o ulaganju u ovaj dodatak i svoje omiljeno dvokotačno prometalo pretvoriti u električno.

Copenhagen Wheel, odnosno Kopenhagenški kotač, može pretvoriti svaki bicikl u pametni električni bicikl, a namijenjen je svima koji često koriste bicikl za probijanje kroz gradsku gužvu ili im treba dodatna pomoć u savladavanju uzbrdica na duljim turama.

Senzori, baterija i električni motor u Copenhagen Wheelu rade zajedno kako bi biciklistu u pravom trenutku dali dodatnu snagu i brzinu. I to gotovo neprimjetno, ako je vjerovati tvrdnjama iz startupa Superpedestrian koji je razvio ovaj zanimljivi uređaj.

Copenhagen Wheel dolazi i u kombinaciji s aplikacijom za pametne telefone koja služi i kao digitalni ključ koji se otključava odnosno uključuje električni pogon. Pametni telefon koristi se i kao detektor bilo kakvih nepravilnosti u radu električnog motora kako bi biciklist uvijek bio siguran da sve radi ispravno.

Sam kotač teži 7,6 kilograma i može se montirati na gotovo svaki bicikl. Uz motor snage 250 W postiže maksimalnu brzinu od 25 kilometara na sat, a ima domet od 50 kilometara. U Superpedestrianu ističu kako njihova baterija može izdržati do 1000 ciklusa punjenja, a puni se tijekom kočenja, ali i priključivanjem na klasičnu utičnicu. Za samo dva sata baterija je napunjena do 80 posto, dok je za potpunu napunjenost potrebno puniti bateriju oko četiri sata.

Copenhagen Wheel moguće je naručiti i u Europi, i to po cijeni od 1499 dolara (oko 9600 kuna), dok cijeli bicikl po cijeni od 1999 dolara zasad nije dostupan izvan Sjeverne Amerike.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju