Domaća aplikacija omogućava pretvaranje bilješki iz bilježnice u PDF pomoću samo jednog klika

Aplikacija SmartLines je besplatna, ne treba vezu na internet za korištenje i, što bi mnogima moglo biti izuzetno važno, ne prikuplja nikakve podatke o korisnicima s njihovih pametnih telefona.

Martina Čizmić | 16.06.2021. / 12:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Razvoj pametnih telefona s kamerama promijenio je način na koji se posuđuju ili razmjenjuju bilježnice i bilješke u školi. Više nije potrebno nositi ih na kopiranje ili prepisivati. Dovoljno je uključiti kameru i napraviti fotografiju koja se potom može dijeliti u beskonačnost. 

No što kad bi digitalizacija bilješki mogla biti još lakša i pametnija. U hrvatskoj tvrtki MAR-MAR odlučili su spojiti analogne bilježnice i digitalno dijeljenje bilješki. U tome im je pomogla još jedna hrvatska tvrtka, Undabot, koja je razvila inovativnu mobilnu aplikaciju SmartLines. Glavna je značajka aplikacije da omogući svima jednostavno skeniranje i dijeljenje pisanih materijala, a posebno korisna bit će kao odgovor na izazove uzrokovane trenutačnim načinom pohađanja nastave na daljinu.

Aplikacija SmartLines je besplatna, ne treba vezu na internet za korištenje i, što bi mnogima moglo biti izuzetno važno, ne prikuplja nikakve podatke o korisnicima s njihovih pametnih telefona. 

Aplikacija funkcionira sa svim pisanim materijalima, a puna funkcionalnost postiže se korištenjem bilježnica Lipa Mill. Unutar bilježnica nalaze se unaprijed otisnuti markeri (trokutići u kutovima) pomoću kojih aplikacija automatski skenira stranicu.

Dovoljno je uključiti aplikaciju, uperiti ju prema bilješkama i napraviti fotografiju. Bilješke se potom automatski obrađuju (obrezuju se, prilagođava se kontrast), a moguće ih je i dodatno obraditi kako bi se napisano i fotografirano bolje vidjelo. Snimke se potom u obliku PDF-a pohranjuju na pametni telefon, a tamo ih je moguće imenovati, organizirati u posebne mape ili pak podijeliti preko društvenih mreža, aplikacija za dopisivanje ili e-maila. 

Aplikacija je dostupna u AppStoreu, GooglePlayu i AppGalleryju, a najjednostavnije ju je pronaći na službenoj stranici

U Undabotu smo imali priliku raditi na mnogim uzbudljivim projektima, a posebno smo nadahnuti aplikacijom SmartLines i njezinim potencijalom da pomogne studentima i učenicima u učionici i izvan nje. Jedan od razloga zbog kojeg volimo svoj posao jest prilika da oživimo inovativne ideje, a spoj zanimljive ideje našeg klijenta i znanja Undabotova tima rezultirao je ovom jedinstvenom aplikacijom, rekao je Hrvoje Kapetanović, izvršni direktor Undabota.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti